League One: LNER Stadium, Lör 8 okt kl 16:00
Resultat: 0 - 0  (0 - 0)
Domare: Robert Lewis/Abbas Kahn
Publik: 8 160

Det fanns klara tecken på positiva förändringar jämfört med tidigare matcher men det brister fortsatt i kvaliteten på den sista offensiva tredjedelen på planen och det skapas på tok för få målchanser. Charlton är fortsatt det enda laget i League One som inte har vunnit på bortaplan och är utan seger på sju omgångar. Vi dansar farligt nära nedflyttningsstrecket, bara två poäng tillgodo. Om inte segrarna börjar plockas in snart så kan det bli en riktigt orolig vinter.

Det blev bara två ändringar i startelvan jämfört med förra ligamatchen mot Oxford, Lavelle och Payne ut och Kirk och Leaburn in. Garner valde däremot att ändra om från 3-5-2 till 4-4-2 vilket ligger i linje med vad själv anser behöver justeras. Vi har släppt in på tok för många mål alldeles för lätt så för att få ordning på det behöver vi grunda med ett stabilare försvar som förhoppningsvis kan lägga grunden till att de mål vi gör i större utsträckning bidrar till seger istället för alla dessa oavgjorda matcher.

Innan matchen förärades Dave Smith, en f.d. spelare i Lincoln, med en minuts lång applåd. Han gjorde 52 mål på 371 matcher för Lincoln mellan 1968 - 1978. En fin gest som passar betydligt bättre in vid en fotbollsmatch än en tyst minut. Matchen började något avvaktande men med ett kraftigt övertag från Charlton vad gäller bollinnehav. Tidigt i matchen skrek Charlton på straff när en Lincolnförsvarare tydligt tar bollen med armen i en luftduell, utsträckt arm i axelhöjd, men domaren vinkade avvärjande. Charlton hade sedan några halvchanser, av halvchanserna bestod i att Stockley försökte frispela Rak-Sakyi men passningen blev för hård och målvakten hann ut före och bröt. Åt andra hållet hade Lincoln några hörnor men i övrigt hände det inte så mycket den första halvtimmen.

Sedan uppstod en mycket märklig situation där en Lincolnspelare frispelar Leaburn som driver bollen bra men avslutet är inte av högsta kvalitet men på något märkligt sätt får målvakten bollen mellan benen och bollen rinner sakta iväg mot och över (?) mållinjen innan målvakten hinner fläka sig bakåt och riva ut bollen. Såg definitivt ut som att bollen var över mållinjen utifrån var målvaktens hand befann sig innan har rakade ut bollen. I uppspelet till framspelningen så kolliderar Raki-Sakyi med domaren som faller som en fura och får syna gräset. Han ser således aldrig målsituationen och den assisterande domaren gör som de assisterande domarna i England alltid gör, dvs ingenting. Så hela situationen rinner ut i sanden och det blir nedsläpp hos Lincolns målvakt. Strax efterår fattar domaren beslutet att byta ut sig själv och fjärdedomaren får träda in istället. I slutet av halvleken hade Lincoln sin farligaste chans. Ett långt inkast nickskarvas vidare till Mandroiu som drar till på volley och tvingar Walacott till en riktig Gordon Stewart räddning.

Andra halvlek fortsatte i samma stil där Charlton var det konstruktiva spelförande laget och Lincoln försökte kontra. Charlton hade flera bra möjligheter men i de avgörande ögonblicken saknades skärpan och skottet/nicken gick utanför/över. Charlton skrek ånyo på straff i samband med att Stockley blev dragen i tröjan i samband med att han var på väg att språngnicka ett hårt och lågt inlägg. Om det var korrekt dömt eller inte låter jag vara osagt men som anfallare får man nog skylla sig lite själv när man hjälper till lite väl mycket så att det blir Dramaten-klass på fallet. I slutänden så slutar skottstatistiken 1-1 och matchen 0-0, därmed är Lincoln fortsatt obesegrade på hemmaplan och Charlton är det enda laget i ligan som inte har vunnit på bortaplan.

Det är naturligtvis frustrerande med ytterligare ett oavgjort resultat, det femte på de sju senaste matcherna vilket också innebär att vi är utan vinst sju omgångar i rad. Den senaste segern inträffade 16 augusti, nästan två månader sedan. Om vi ska hitta positiva saker så var nog detta Charltons bästa match sedan vinsten mot Plymouth den 16 augusti. De höll uppe spelet i båda halvlekarna betydligt bättre än vad de har gjort på länge då de tidigare oftast bara fått godkänt i en av två halvlekar. Det mer traditionella 4-4-2 verkar passa Stockley betydligt bättre, kändes som om han var mer på rätt plats än han varit hittills den här säsongen. Han behöver inte jobba defensivt lika långt och avsaknaden av wing-backs gör att han hänger med bättre i uppspelen.

I och med drottningens död blev ju matchen mot Exeter uppskjuten och spelas nu istället på tisdag, bara att hoppas att de kan ta med sig det positiva från den här matchen och lägga till lite mer avslut på mål för Exeter är inget dåligt bortalag.