League One: The Valley , Lör 26 nov kl 16:00
Lee Swabey
Publik: 3 889

17, Självmål            3, Croasdale
39, Morgan 97, Southam-Hayles

Ur led är tiden! Japan slår Tyskland, Costa Rica slår Japan, Saudiarabien slår Argentina och Marocco slår Belgien i fotbolls VM, Gianni Infantino har svårt att bestämma sig och känner sig som quatarian, muslim, gay, knäpp i huvudet, you name it. Skönt då att det finns några konstanter i världen där väl en tyvärr får sägas vara Charltons förmåga att släppa in mål på stopptid (tack för tipset Benno!). Samma visa igen mot Stockport i FA-cupens andra omgång vilket gav Stockport en chans till att avancera till tredje omgången.

Gästerna sätter plattan i mattan direkt och får efter en hörna i den tredje minuten där Hussey efter en hörna lyfter in bollen som går förbi ett antal spelare och letar sig in i bortre hörnet, 0-1.

I sjuttonde minuten fångar Kirk upp en vunnen boll på egen planhalva och passar vidare bollen och gör sedan en 30-meterslöpning in på Stockports planhalva, får tillbaka bollen och kan slå bollen vidare till Sessegnon som stannar till med bollen och väntar in sin försvarare för att sedan explosivt runda honom och driva fram bollen längs kortlinjen i sann Kurre Hamrin-anda för att sedan få till ett lågt skott som går på en Stockport-försvarare in i mål. Underbart, alla mål räknas och framför allt förarbetet visar att hårt arbete alltid lönar sig, 1-1.

I trettionionde minuten ser Dobson från egen planhalva Morgan komma stormandes från höger utanför Stockports straffområde och lägger en passning i Ronald Koeman-klass rakt på läppen på Morgan som bara kan raka in 2-1.

Strax innan paus får Stockport ytterligare ett läge efter en kontring men där Maynard-Brewer får sträcka rejält på sig för att ta bollen. Gött med ledning i paus och också något som man kan förvänta när det skiljer en serie mellan lagen.

I andra halvlek trummar Stockport på och Charlton får det svettigt vid ett antal tillfällen där ett skott slickar stolpen efter det att Charlton-försvaret uppträtt mer än klantigt och inte fått undan bollen.

I sjuttiosjunde minuten gör Blacket-Taylor en löpning på vänstersidan efter en snabb omställning från eget straffområde men tyvärr når avslutet inte längre än utsidan av bortre stolpen.

På stopptid får Morgan en gyllene möjlighet när gästernas målvakt Hinchliff sjabblat med ett uppspel långt ut på egen planhalva som direkt returneras till Morgan som ser att Hinchliff är långt ute och försöker sig på att slå bollen direkt mot mål.

Vi som var på the Valley under matchen mot Ipswich i oktober kommer ihåg den tveksamma pausunderhållningen där en Isländsk supporterkollega skulle träffa ribban från halva plan i paus och det gick ju allt annat än bra. Morgans boll hade .varit perfekt i denna tävling och han träffar ribban från ca 40 meter, dock är det troligt att Stockports målvakt hade kunnat tippa bollen över ribban om bollen varit lite kortare.

Den inte helt oförtjänta kallduschen kom för Charltons del i tilläggsminut nummer sju när Stockport återigen vid en hörna utjämnar till 2-2 och Charlton får ställa in sig på att resa de fyra timmarna upp till Stockport för match den 6/12. Efter lördagens match borde man ha ganska bra koll på vad som väntar och då duger det inte att gå in med halvdann inställning.

Ny match på fredag mot Cheltenham hemma, vinst där och vi kan börja sniffa på kvalstrecket uppåt men vid en förlust riskerar vi sjunka ner djupare i tabellen.