League One: The Valley, lör 1 apr kl 16:00

70, Leaburn
92, Bonne

Charlton körde över Shrewsbury hemma under lördagseftermiddagen. Leaburns fina form fortsatte och laget börjar sent omsider se ganska bra ut.

Ett chanslöst Shrewsbury Town åkte på storsmisk mot ovanligt effektiva Charlton. Drygt 12 500 glada hemmasupportrar och över 600 gruvligt besvikna bortafans fick se det röda laget fullständigt köra över tabelltian.

Dean Holdens enda ändring inför matchen var att Terell Thomas fick komma tillbaka på vänsterbacken efter sina landslagsmatcher med Saint Lucia. I övrigt var truppen alltså densamma som mot Wycombe. Uppställningen var den välbekanta 4-3-3. Steven Sessegnon förpassades till bänken men fick komma in efter mindre än 20 minuter, när Sean Clare fick halta av planen efter en olycklig landning.

Matchens första och kanske snyggaste mål kom efter 27 minuter. Jes Rak-Sakyi skaffade ett gyllene frisparksläge till höger i straffområdeskanten, vilket Scott Fraser förvaltade på bästa sätt. En känslig skruv in i målvaktens vänstra kryss och målkalaset var igång.

Elva minuter senare var både Rak-Sakyi och Fraser inblandade igen, där den förre fick en fin kontringsboll av den senare. Sedan skickade Rak-Sakyi vidare bollen till en framrusande Albie Morgan, vars första touch var så bra att han fick ett perfekt läge att panga in en halvvolley till 2-0.

Sedan dröjde det till extra tid i första halvlek innan Charlton satte dit den igen, det vill säga ca nio minuter. Återigen var Rak-Sakyi inblandad. Morgan vann tillbaka bollen högt upp på högerkanten, varpå Rak-Sakyi plockade åt sig den, dansade runt med bortalagets försvarare innan han riktigt retsamt petade bollen förbi Shrews-målvakten till 3-0.

Fjärde målet kom en kvart in i andra halvlek. Återigen tog Morgan tillbaka bollen, som Thomas påpassligt slog fram till en väntande Miles Leaburn. Denne tog kontroll, utmanade de två försvararna och när de båda backade sköt han ett rejält skott mellan dem och förbi den chanslöse och illa placerade målvakten från rejält avstånd. 4-0 och ordentligt med mersmak.

En liten stund senare var det dags igen. Nu gick ett skott från Sessegnon på en försvarares hand, vilket både renderade ett andra gult kort och medföljande utvisning för backen samt en straffspark för Charlton. Leaburn förvaltade enkelt möjligheten och festen bara fortsatte, även om Shrewsbury hade någon liten chans att reducera med bland annat ett skott i ribban.

På stopptid fick Macauley Bonne chansen att göra sitt första mål sedan återkomsten i januari, vilket han också gjorde, på en retur från en försvarare. The Valley i extas. 6-0 var det nog inte jättemånga som väntade sig efter den här matchen, men det blev slutresultatet. Målkalas och spelare som ser ut att vilja något. Synd att detta inte kommit tidigare, men kan det fortsätta så här in på nästa säsong så vore det ju ljuvligt.