League One: The Valley, mån 17/10 kl. 21:00
Publik: 13 456

17, Inniss
31, Blackett-Taylor
67, O’Connell

Addicks tog på nytt tre pinnar i säsongens hittills bästa match som dessutom TV-sändes. En match som var i klass med segern den 16 augusti mot topplaget Plymouth. Nu var det gästerna från Portsmouth som fick lämna The Valley utan poäng. En helt rättvis hemmaseger dessutom, med flera glädjeämnen. Med beröm godkänt på alla händer och fötter och Charlton är fortsatt obesegrade på hemmagräset i år.

Under matchens inledning var det mest ställningskrig men man kunde ändå känna vissa förhoppningar om att det fanns både spelglädje och vilja i dagens hemmalag. Matchen första farlighet var dock gästernas, då målfarlige Colby Bishop nickade mot Charlton-målet. Joe Wollacott var dock på sin vakt och tippade bollen över ribban till en resultatlös hörna.

I matchminut 17 kunde man notera hemmaledning. En kort högerhörna spelades in centralt från Scott Fraser och med kraft och vilja tog sig Ryan Inniss fram och nickade in bollen. Efter målet så tog Portsmouth tag i taktpinnen och skapade lite press men detta gav också hemmalaget möjligheter till kontringar. Corey Blackett-Taylor visade företagsamhet på sin vänsterkant och skapade några halvchanser. En straffsituation noterades också då Eogan O´Connell drog i en motståndares tröja men signalen uteblev. Men, det kändes som att Pompey-forwarden var klart offside.

Med halvtimmen spelad så gav Frasers defensiva arbete resultat. Efter en snygg brytning så spelade han Charlie Kirk centralt. Kirk serverade Blackett-Taylor i steget och helt ren med WBA-lånet Josh Griffiths gjorde han inget misstag och 2-0 på tavlan var ett faktum. I slutet av halvleken skapades några ytterligare målchanser för hemmalaget men resultatet stod sig tiden ut och man kunde lägga en positiv och bra första halvlek till handlingarna.

I den andra akten fortsatte hemmalaget att skapa chanser. Blackett-Taylor tog flera offensiva initiativ. Rak-Sakyi kom däremot inte riktigt till på sin högerkant. Han försökte mest på egen hand och borde kanske släppa bollen till sina medspelare lite oftare.

I den 66:e minuten blev Fraser ojust tacklad med lite småbråk som följd. Gästernas Marlon Pack fick sitt andra gula kort i matchen och han fick därmed lämna banan. På den efterföljande frisparken, som slogs av den nyss skadade Fraser, dök ännu en Charlton-försvarare upp i motståndarnas straffområde. Nu var det O´Connell som helt utan markering nickade in 3-0 målet och satte därmed den sista spiken i kistan.

Charlton spelade av matchen och bollade runt med en spelare mer på plan. Chucks Aneke fick femton minuters speltid och kände sig för lite inför framtiden. Inbytte Albie Morgan skapade en fin målchans i slutminuterna då gästernas målvakt fick sträcka ut för att rädda det välplacerade skottet.

Hemmalagets insats var stabil över hela linjen. Försvaret agerade lugnt och säkert och visade också sina offensiva kvaliteter vid några fasta situationer med mål som grädde på moset. Fraser och George Dobson låg bakom mycket och arbetade sig till flera bollvinster på mitten. Jayden Stockley gjorde en av sina bättre insatser i år, särskilt med sitt starka huvudspel i eget straffområde. Plus också till Blackett-Taylor  som skapade flera farligheter från sin kant.

Nu ser vi fram emot kommande drabbningar. Först åttonde placerade Shrewsbury på bortaplan och sedan två matcher på The Valley. Har marschen mot toppen börjat?