League One: The Valley, måndagen den 26/12 kl. 16.00
Domare:
Darren Drysdale
Publik: 13 816

49, Leaburn  66, Clarke-Harris

Efter förra veckans framgång i ligacupen så var förväntningarna höga på vårt Charlton, nu i ligamötet på "Boxing-day" mot Peterborough United.  På förhand så hade nog de flesta av oss en trepoängare i kalkylen. Motståndarna har knappast imponerat på sistone, trots sin fina tabellplacering, så en hel del talade väl för att alla poängen denna gång skulle kunna stanna i SE7. Så blev dock inte fallet, men förlustsviterna för de båda lagen bröts trots allt, eftersom det helt rättvist blev delad pott och första poängen in på kontot för den nye hemmacoachen Dean Holden.

Matchen inleddes med att lagen kände lite på varann och man kan väl nästan påstå att den riktiga matchen värd namnet, inte började förrän domare Drysdale blåste i gång den andra halvleken. Under den första kunde man i stort sett endast notera gästernas försök till målgivande hörnvarianter, vilka i och för sig inte på något sätt var ofarliga samt till en fin dubbelräddning av hemmamålvakten Ashley Maynad-Brewer efter en misslyckad passning i uppspelsfasen från unge Lucas Ness. Hemmalagets offensiv lyste helt med sin frånvaro. Inget skott på mål under de första 45 minuterna. Scott Frasers svaga skott utanför Blackmores vänstra stolpe var det närmaste Charlton kom i sina försök att spräcka målnollan.

Desto mer hände under den andra halvan. I den 49:e minuten tog sig den unge från akademin hämtade Daniel Kanu fram på vänsterkanten och slog ett mycket fint inlägg som Miles Leaburn lika vackert förvaltade, då han nickade in ledningsmålet helt otagbart vid målvaktens vänstra stolpe. Bara minuterna senare var man beredd att notera ökad hemmaledning. Först då Leaburn tog sig fram och tvingade gästernas målvakt till en fin benparad och kort därefter då Sean Clare på en kontring efter en Peterborough-hörna,  blev helt ren vid straffpunkten. Tyvärr så tog Clares skott med högerfoten i stolpens insida och bollen rullande sedan retfullt ut över sidlinjen till ett inkast för Peterborough.

I matchminut 66 blev det så dags för The Posh specielle målskytt Jonson Clarke-Harris att presentera sig. På en vänsterhörna nickade han in kvitteringen. Trots varningar om hans farlighet i straffområdet så var hemmaförsvararna inte tillräckligt nära Clarke-Harris,  som lyckades få bollen precis över linjen. Strax efteråt var det nära bortaledning då bl.a försvararen Kell Watts prickade ribban från nära håll.  I en hemmakontring spelade Leaburn inbytte Jesurun Rak-Sakayi helt fri men av den avslutningen fanns det mycket mer att önska. Målchanserna avlöste varandra och med ytterligare en ribbträff, nu från mycket farlige Kwame Poku, så var gästerna mycket nära att ta alla poängen med hem till Peterborough.

Maynard-Brewer fortsatte sitt vikariat på ett mycket bra sätt mellan stolparna. Uteförsvaret har blivit mer stabilt. George Dobson och Sean Clare får mer än godkänt liksom Miles Leaburn som vid ett flertal tillfällen visade sin farlighet framåt och med det snygga poängräddande nickmålet som "grädde på moset".

Nu gäller det att snabbt ladda om batterierna. Nästa match är redan på torsdag då Charlton beger sig till Oxford. Ett Oxford som fick se sig besegrade senast med 3-0 i Ipswich. En seger där och klättring en eller några placeringar i den jämna tabellen blir då ett faktum.  Come On Charlton!