League One: The Valley, lör 22 apr kl 16:00

45, Rak-Sakyi 8, Stockton
79, Fraser 57, Stockton
64, Weir

Charlton mäktade inte med bottenlaget Morecambe hemma. Ingen dubbel mot ett lag som hade allt att vinna.

För några veckor sen vann Charlton en trygg seger borta mot Morecambe. Denna gången tog Lancashirelaget revansch genom att slå ett svagt hemmagäng. Superviktigt för nedflyttningshotade The Shrimps, såklart, men tråkigt som Charltonsupporter.

Dean Holden ställde upp nästan exakt samma startelva som mot MK Dons. Den enda friska fläkten var Aaron Henrys närvaro, vilken renderade Scott Fraser en plats på bänken. Matchen började som väntat jämnt, men det dröjde inte länge innan slarvigt mittfältsspel av Charlton gav Cole Stockton chansen att sätta ett otroligt snyggt skott i närmaste krysset från långt avstånd. Drömstart för bortalaget, och det dröjde ända till 30:e minuten innan hemmalaget fick en riktigt farlig chans. Då var det en foul mot Henry som blåstes av innan Jack Payne hann sätta bollen i nät, vilket gjorde att kvitteringen dröjde. Den kom istället på övertid i första halvlek, när Jesurun Rak-Sakyi styrde in en boll från Payne.

Charlton kom ut med till synes piggare ben i andra halvlek, men med drygt tio minuter spelade var det Stockton som slog till igen. Morecambes anfallare hann med hjälp av sin stortå före Nicky Maynard-Brewer på en rullande boll från Jensen Weir och bortalaget förnyade på så vis sin ledning. En kort stund senare utökade just Weir när han fick stå helt ensam på en retur efter att Maynard-Brewer gjort en fin räddning på ännu ett försök från Stockton. 1-3 med en halvtimme kvar att spela.

Hemmalaget kämpade på och försökte komma ikapp. Med 11 minuter kvar fick man lite kontakt genom att inbytte Fraser snyggt avslutade efter att ha tagit emot ett inlägg från Sean Clare. Tyvärr kom Charlton inte närmare än så och slutresultatet skrevs 2-3. Ett heroiskt kämpande Morecambe tog med sig tre blytunga poäng hem till norra England och har nu aningen bättre chans att kunna kämpa sig kvar i ligan. Våra Addicks puttrar på i mitten av tabellen. Skönt nog för spelarna har de inte så många matcher till att traggla sig igenom innan det är dags för sommarlov.