League One: Wham Stadium (The Crown Ground), lör 30 juli kl 16:00
Domare: B Speedie
Publik: 2 767

69, McConville 36, Fraser
96, Adedoyin 94, Leaburn

Charlton lyckades nästan bärga alla tre poäng i premiären mot Accrington. Allting avgjordes i matchens sista skälvande minuter.

Ben Garner ställde upp ett piggt lag med lite nya ansikten i säsongsinledningen. De tre sommarförvärven Joe Wollacott, Eoghan O'Connell och Steven Sessegnon fick börja från start, medan Conor McGrandles och Jack Payne satt och studsade på bänken. I övrigt bestod truppen av bekanta namn.

Det var också de bekanta namnen som gjorde väsen av sig i början av matchen inför 2767 åskådare, varav 892 tappra Charltonsupportrar på den takfria bortaläktaren. Sean Clare och Diallang Jaiyesimi var inblandade i de första framstötarna som dock blev resultatlösa. Den nye målvakten Wollacott behövde inte vara sysslolös länge, eftersom hemmalaget såg till att skaffa sig möjligheter. Bland annat avvärjde den före detta Swindonkillen en obehaglig situation som uppstod efter en riskabel hemåtpassning av en pressad O'Connell.

Med dryga halvtimmen spelad tog Albie Morgan initiativ till en kontring och sprang sig fram till straffområdets högerkant. Där spelade han snyggt förbi två backar ut till en överflyglande Jayiesimi, som på första touch slog bollen snett inåt bakåt till straffpunkten, där Scott Fraser enkelt placerade in bollen. Ett vackert anfall och ett välförtjänt ledningsmål.

Andra halvlek började med att hemmalaget radade upp chanser i ett försök att komma ikapp. Charltons enda riktiga chans under den här perioden var en missad nick från kaptenen Jayden Stockley (vem annars?). Med 69 minuter spelade var det till slut dags för kvittering. Sean Whalley tog sig fram på högerkanten och slog ett inlägg som nådde Sean McConville vid bortre stolpen. Denne tog emot bollen och smekte upp den i bortre krysset.

Dags för Garner att ändra om lite. Första bytet: A-lagsdebut för Miles Leaburn, son till legendaren Carl Leaburn (11 år, 344 matcher, 53 mål för Charlton). Efterhand som minuterna passerade utan några resultat kom även McGrandles, Payne och Charlie Kirk in på planen. Det var dock inte förrän i 94:e minuten som bytena skulle bära frukt. Ett lobbat inlägg från Payne damp ned rakt framför målvakten, där Leaburn nådde högst och nickade in ledningsmålet.

Vilken drömdebut! Tänk att få göra segermålet på övertid efter att ha varit på plan i drygt 20 minuter, framför sina fans! Ja, tänka och drömma kan man göra, men det får gärna vänta till efter slutsignalen. Virriga Charltonförsvarare tappade inhopparen Kody Adedoyin, som hann först på ett inlägg från framstormande (och inte direkt pressade) Mitch Clark och fastställde slutresultatet 2-2 i 96:e minuten.

Surt med bara en poäng, men ett resultat som ändå kändes ganska väntat. Kändes väldigt Charlton att släppa in mål just när man trodde att man bärgat segern. Med bara en match spelad får man ändå se med viss tillförsikt på framtiden. Kul när nyförvärven och akademispelarna visar framfötterna!