Inför matchen Ipswich - Charlton

League One: Portman Road, Lör 15/4  kl. 16:00

Nu är det återigen dags att möta Ipswich och då gör sig härliga minnen fram från den 29 oktober i fjol påminda. För Charlton var den matchen som en vinst och vi fick se fina hopp från tunneln. En fågel viskade att den matchen satte sig hårt på Ipswichs spelare och fans. Supporters och kunniga talar veckovis om matchen (särskilt i Ipswich), som innehöll mycket av det man kan önska sig från en fotbollsmatch. Kolla videon nedan för att komma i rätt stämning :) 

Charlton åker alltså den korta sträckan nordöst till Ipswich för att möta ett formstarkt Tractor Boys. The Blues kan knappast ha en bättre form, med  8 vinster och 2 oavgjorda på de 10 senaste matcherna i ligan och hela 23 gjorda mål men bara 1 insläppt. Senaste förlusten i ligan på hemmaplan är daterad till den 15 oktober 2022. Charltons försvarare måste verkligen se upp för ett målfarligt Ipswich med Conor Chaplin som främsta vapen. Chaplin har gjort 19 mål och 4 assist, vilket är tredje bäst i ligan. 
 
Det verkar helt klart som att laget har gjort det mesta rätt under säsongen och speciellt efter januari när fyra nya spelare plockades in för att stärka upp truppen.
 
Biljetterna till matchen är slut och det är väl troligt att Portman Road, med en kapacitet på nästan 30000, kommer koka. Det som ligger i korten är alltså att Ipswich nu ska göra allt för att gå upp till Championship. Laget intog faktiskt förstaplatsen, om än bara för en kort stund, häromveckan. Noterbart är också att Ipswich har en match tillgodo på förstaplacerade Sheffield Wed.
 
Vårt kära Charlton har tyvärr inget att spela för annat än att inte förlora med lika stora siffror som senast laget besökte Portman Road, den gången blev det 4-0 till hemmalaget. Dean Holden har en något begränsad trupp att ställa ut med följande spelare borta: Clare, Leaburn, Penney, Payne, Ness, Blackett-Taylor och Aneke.
 
Sammantaget så tror jag att Ipswich vinner med 3-1. Charlton har tyvärr inte mycket att sätta emot, särskilt då  Charlton inte har något att spela för och Ipswich har allt att spela för.
 
Ipswich kan ev. vara en inspiration för Charlton nu när det är klart att det blir en fjärde säsong på raken i L1.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Egbo
Inniss
Hector
Thomas
 
Morgan
Dobson
Fraser
 
Rak-Sakyi
Bonne
Campbell  

Artikeln skriven av Victor, 2023-04-14, 19:00