Inför matchen Charlton - QPR

Ligacupen: The Valley, Tis 9 Aug kl 20:45

Efter en inledning på säsongen med god poängskörd men väldig blandad kvalitet på spelet ställs Charlton på pappret inför betydligt tuffare motstånd när de möter Championshiplaget QPR i Ligacupen imorgon, eller som det nu för tiden heter - Carabao Cup. Återstår att se vilka spelare de båda lagen har för avsikt att lufta. Med tanke på att många spelare är nya i sina lag den här tiden på året vore det ingen jättestor överraskning om många nyförvärv som hittills inte fått så mycket speltid nu luftas.

Oavgjort borta mot Accrington med ett onödigt poängtapp långt in på stopptid och seger hemma mot Derby är poängmässigt klart godkänt men spelet lämnar en del övrigt att önska. Så här tidigt på säsongen är lagen med alla nya spelare knappt samspelade så vi får ha lite tålamod och hoppas på att det kan bli än bättre spelmässigt vad det lider och att poängen fortsätter att trilla in i samma mängd som hittills. Imorgon är det alltså dags för första omgången i Ligacupen där vi ställs mot QPR som spelar i Championship och som därmed bär på favoritskapet inför den här matchen.

Mest troligt kommer båda lagen att lufta några spelare som är nya i truppen och som ännu inte fått så mycket speltid men jag tror inte att det blir något B-lag, Garner vill nog trots cupmatch fortsatt forma sitt lag. Men om det är samma taktik som gäller initialt som mot Derby då är risken överhängande att det blir några oönskade baljor i baken. QPR visade prov på styrka och engagemang i lördags när det chocköppnade mot Middlesbrough och ledde med 3-0 efter 38 minuter. Boro arbetade sig sedan sakta in i matchen men trots att de recuderade till 3-2 10 minuter in i andra halvlek så mäktade inget av lagen att sedan öka på målskörden. Jag hoppas att Garner är varnad och att han satsar på en mer defensiv uppställning på mittfältet där Dobson får styra i maskinrummet från sin defensiva position. Som synes blev Charltons spel i lördags oändligt mycket mer stabilt och effektivt efter att han kom in som avbytare efter dryga halvtimmen i första halvlek. Fram till dess var det mest spel mot Charltons mål och total hönsgård i Charltons försvar.

Normalt skall Charlton inte ha alltför stor chans mot ett bättre lag i Championship men beroende på vilka spelare som sätts på planen och hur samspelta de har hunnit att bli så är nog chanserna hyfsat lika. Man skulle kunna tänka sig att Garner skulle kunna vila Wollacott till förmån för MacGillivray men det verkar som om den senare hellre vill bli såld än att spela andrafiol. Trolig laguppställning blir en ordentlig chansning men som sagt, jag tror inte att Garner ändrar alltför mycket.

Om vi vinner eller förlorar återstår att se. Garner har i ett senare uttalande under kvällen sagt att de skall bli ett vinnande lag, oavsett typ av match så då är det väl fullt ös framåt.

Trolig laguppställning

Wollacott

Clare
Inniss
O'Connell
Lavelle

Morgan
Dobson
Payne
Leaburn

Stockley
Jaiyesimi 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-08-07, 22:30.