Inför matchen Charlton - Plymouth Argyle

League One: The Valley, tis 16 aug kl. 20:45

Matcherna duggar nu tätt och Charlton återvänder till The Valley för att möta pilgrimerna från sydvästra England. Trots förlust senast mot Sheffield Wednesday så kan Charlton förhoppningsvis reprisera sitt fina spel men med tillägget att man måste bli vassare i avsluten. Kan den lovande anfallaren Jesurun Rak-Sakyi från Crystal Palace krydda anfallsspelet och bidra med den spets som behövs?

Charlton har nu bockat av årets första förlust och det mot, på förhand topptippade, Sheffield Wednesday. Således har Charlton nu en av varje valör och spelet har generellt sett bra ut. Plymouth Argyle har å sin sida förlorat två och vunnit två, senast vann laget 2–0 mot Peterborough hemma på Home Park.
 
Det är svårt att dra några stora växlar på formen och hur lagen spelar men det är klart att tränarna har respekt för varandra och båda har uttryckt hur väl lagen har rekryterat och att man har en spännande modell. Klart är det dock att Charlton har förändrats mer än Plymouth de senaste åren. Senast Plymouth besökte The Valley så var Plymouth i toppen av ligan, hade den bästa formen, och 16 matcher utan förlust, men det satte Charlton stopp för. Charlton vann med 2–0 genom mål av Purrington och Washington. Just den matchen noterades en publiksiffra på 26 000 åskådare – vilken match! Kan Charlton reprisera insatsen från 20 november?
 
Vad gäller truppen så är Aneke tillbaka på Sparrows Lane men inte redo för spel. Stockley mådde inte riktigt bra i helgen (trots att han spelade) och han är ev. också borta ikväll. Jesurun Rak-Sakyi är spelklar och kommer med största sannolikhet att debutera. Jag gissar att vi kommer skriva mycket mer om denna lovande unga spelare från Crystal Palace med förflutet i Chelseas ungdomsakademi. Rak-Sakyi har redan provat på spel i Premier League (om än kort) och förra säsongen vann han skytteligan i Premier League 2 (U21) med 18 mål och 6 assist. Vidare så vann han månadens spelare i februari och blev också framröstad till årets spelare i Crystal Palace U23.
 
Matchen då? Trots att Plymouth är ett starkt lag (slutade 7a förra säsongen) med en klar spelidé så tror jag att matchen slutar 2-1 till Charlton. Rak-Sakyi och Blackett-Taylor gör Charltons mål.

Trolig laguppställning

Wollacott

Clare
Inniss
O'Connell
Sessegnon 

Fraser 
Dobson
Morgan
Blackett-Taylor

Payne
Rak-Sakyi

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-08-16, 13:00