Inför matchen Charlton - Peterborough

League One: The Valley, Mån 26/12 kl. 16:00

Efter tre raka ligaförluster och några turbulenta veckor med ovisshet i alla led och deppiga supportrar, så vändes allt på onsdagskvällen då ett skadedrabbat Charlton högst sensationellt tog sig vidare till Ligacupens kvartsfinal efter vinst mot Premier league-laget Brighton & Hove Albion.

Ett hemmalag som med interim-tränaren Anthony Hayes vid rodret, plötsligt visade både moral och kämpaglöd. En defensiv uppställning och ett bollinnehav på 20 procent kan alltså också det vara ett vinnarrecept. Målchanser framåt brukar som bekant alltid dyka upp och Charlton var inte helt ofarliga i sina framstötar. Nu blev det i och för sig inte några spelmål gjorda i matchen, men såväl Rak-Sakyi och Miles Leaburn utmanade motståndarförsvaret vid ett antal tillfällen.

Femmanna-muren med 20-åringarna Lucas Ness och Richard Chin övertygade stort precis som målvakten Ashley Maynard-Brewer. Kanske att man borde fortsätta med att stärka upp i de bakre leden också i ligaspelet? Ett tips till nye coahen Dean Holden som på Boxing-day tar plats  på  Charlton-bänken. Oftast så har Addicks vunnit bollinnehavet, men trots det, så har man inte vunnit matcherna.

Intressant senast att se flera positiva vibbar bland spelarna med high-fives och glada tillrop, i varje fall framtill att George Dobson lämnade kaptensbindeln till förmån för Jayden Stockley. Det känns lite som flera supporters också har noterat att Stockley nu kanske borde vila sig i form. Han är inte alls som i fornstora dar och visar inte någon spelglädje utan slår mest ut med armarna och vädjar till domare och medspelare. Nu gick ju tyvärr Chucks Aneke sönder efter trettio sekunders inhopp och hur illa ställt det är med honom har vi ingen säker information om i nuläget.

Måndagens motståndare Peterborough United började återkomsten till League One på ett bra sätt. Nu har man dock inkasserat fyra raka ligaförluster och senaste segern kom i oktober månad då Cambridge besegrades med matchens enda mål. Trots det så håller man fortfarande till i ligans övre regioner och just nu på plats nummer åtta, med sju fler inspelade poäng än vad Charlton har mäktat med.

Peterborough föll i fjol ur Championship men flera spelare finns trots degraderingen kvar i truppen. Den mest namnkunnige är väl toppforwarden med nummer nio, Jonsson Clark-Harris som säsongen 20-21 utsågs till årets spelare i League One. Hittills i årets ligaspel så har han svarat för 12 mål. Vidare så har laget en rutinerad försvarare i Frankie Kent samt unge Ronnie Edwards som förra säsongen fick testa på spel i Englands U-20 landslag. Den finske målvakten Lucas Bergström som inlånats från Chelsea, har i ett flertal matcher fått förtroendet mellan stolparna.

Vårt Charlton får nu några välbehövliga vilodagar efter veckans eller kanske t.o.m årets match. Att ta alla tre pinnarna mot ett formsvagt Peterborough borde väl inte vara någon omöjlighet. Nu har ju i och för sig inte hemmalaget heller rosat marknaden på sistone, men med segern i Ligacupen i färskt minne så surfar vi nu vidare på en vinnande våg. En tvåmålsseger blir mitt tips med Rak-Sakyi och den alltid kämpande George Dobson som målskyttar.

Jag vill också passa på att önska alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR! Veckan som börjar med den 9:e januari blir det kvartsfinal på bortagräs mot Manchester United, man får "nypa sig i armen", men den infon har ju så klart ingen missat.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Chin
Lavelle
Inniss
Ness

Sessegnon
Payne
Dobson
Blackett-Taylor

Rak-Sakyi
Leaburn

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-12-23, 18.00