Inför matchen Charlton - Ipswich

League One: The Valley, Lördag 29/10 kl 16:00

Efter tisdagens förlust mot bottenlaget Milton Keynes Dons väntar nu topplaget Ipswich hemma på The Valley för Charltons del.

Charltons tre matcher långa segersvit tog slut i tisdags då bottenlaget Milton Keynes Dons kom till The Valley och otippat vann med 2-0. Nu väntar ett på pappret klart tuffare motstånd för Charlton, även denna gång på The Valley, i form av andraplacerade Ipswich.

Ipswich ligger två poäng bakom serieledande Plymouth Argyle och kommer till den här matchen med två raka segrar. Senast bortabesegrades Port Vale med 3-2. Några av lagets mer tongivande spelaren är anfallaren och den interna skytteligaledaren Conor Chaplin, lagkaptenen och innermittfältaren Samy Morsy, mittbacken Janoi Donacien och målvakten Christian Walton. Laget tränas av den 36-årige Kieran McKenna, som tog över huvudtränaruppdraget i Ipswich december förra året. Detta är hans första uppdrag som huvudtränare på seniornivå.

Sin andraplats i tabellen till trots kan man säga att Ipswich lider av samma problem som Charlton den här säsongen, nämligen att ingen spelare gör speciellt mycket mål. Tidigare nämnde Conor Chaplin har gjort sex mål, medan Charltons bäste målskytt Miles Leaburn har gjort fyra. Detta kan jämföras med skytteligaledaren Jonson Clarke-Harris från Peterborough som står på elva gjorda mål.

Senast lagen möttes var i ligaavslutningen förra säsongen och då vann Ipswich komfortabelt hemma på Portman Road med 4-0. Det var Ipswichs enda seger på de sista sex ligamatcherna och den dåliga avslutningen på säsongen gjorde att laget slutade elva i tabellen. I mötet på The Valley förra säsongen vann Charlton med 2-0 efter mål av Jayden Stockley och Alex Gilbey. Kanske vågar man hoppas på att Scott Fraser känner ett revanschsug mot Ipswich, som släppte honom till Charlton i januari efter ett ganska misslyckat halvår i klubben, och göra några poäng för Charlton?

Trolig laguppställning

Wollacott
 
Egbo
O'Connell
Thomas
Sessegnon 
 
Campbell
Fraser
Dobson
Rak-Sakyi

Kirk
Stockley

Artikeln skriven av Johan Dykhoff, 2022-10-27, 19:12