Inför matchen Charlton - Forest Green Rovers

League One: The Valley, tis kl. 20:45

Efter helgens speluppehåll så är det på tisdag dags igen för vårt Charlton att inta The Valley för match mot de lite mindre meriterade motståndarna Forest Green Rovers från sydvästra England. 

Forest Green Rovers (FGR) kommer från landets minsta ort med en klubb i English football league, Nailsworth med endast 5.800 invånare. FGR är en klubb som funnits sedan slutet av 1800-talet men som för första gången i historien kvalificerade sig för League One till denna säsong. I fjol vann man League Two efter flera års harvande i National League.

Klubben med ägaren Dale Vince, som blivit förmögen på miljövänlig el, blev också 2015 utsedd som världens första helt veganska fotbollsklubb. Tre år senare fick man som första koldioxidneutrala fotbollslag motta ett pris som ”det grönaste laget i världen”.

På den gröna mattan har man i år inte precis rosat marknaden. I tabellen placerar man sig just nu på plats 21 med sju inspelade poäng. Senast vann man dock den från omgång två uppskjutna hemmamatchen mot Accrington Stanley med 2-1. De tre senaste ligamatcherna före den vinsten har slutat med idel förluster och med målskillnaden 0-10.

Så visst måste väl Charlton vara stora favoriter då lagen nu möts, eller? Addicks-insatsen senast var dock som bekant mycket svag. Försvaret gick ofta bort sig. Man tittade mest på bollen och missade markeringar. Spelet framåt höll ingen högre klass och framstötarna och löpningarna från våra forwards var närmast helt obefintliga. När man nu ändå klagar så kan man ju samtidigt undra vad spelare som Clayden, Stockley och Kirk sysslade med.  Någon av dessa kommer i varje fall inte att platsa i min tisdags-elva.

Nu måste det till en ordentlig uppryckning över hela linjen. Vi vill se något av en repris från tisdagsmatchen i augusti då Plymouth krossades. Vårt Addicks kan ju bevisligen spela bra och sevärd fotboll. Upp till bevis och det nu, innan tåget går. 

Lite om motståndarlaget som plockat in en del spelare på sistone. Det är möjligt att vi får se den unge norrmannen Bryan Fiabema som med förflutet i Tromsö och i Rosenborg kommit på lån från Chelsea. En annan ung spelare är portugisen Christian Marques som lånats in från Wolves och 20-årige Sean O´Brien som hämtats från Bromley. Se också upp med ”Matty” Stevens som gjorde 23 mål för laget förra säsongen. Han är enligt uppgift en stark och snabb spelare med en ganska framgångsrik boxningskarriär bakom sig.  

Charlton står upp för favoritskapet och mitt tips blir en 2-0 seger. Rak-Sakyi och Leaburn står för målskyttet.

Trolig laguppställning

Wollcott

Clare
Inniss
O´Connell
Sessegnon

Jaiyesimi
Dobson
Morgan
Payne

Rak-Sakyi
Leaburn

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-09-12, 15:00