Inför matchen Charlton - Derby

League One: The Valley , Lör 6/8 kl 16:00

Efter en poäng borta mot Accrington Stanley väntar nu hemmepremiär på lördag mot klassiska Derby County ! 

För tjugo år sedan 2002 vann Charlton mot Derby på The Valley med 1-0 i Premier Leauge, i dag möts de igen och då handlar det om Leauge 1 dvs tredje divisionen så man kan du enkelt konstatera att det är två klubbar som haft det tufft en längre tid och om vi skall vara ärliga vet jag inte riktigt om det vänt för någon av klubbarna ännu, för enligt tipsen är ingen av klubbarna med i tipsen om att kunna vara med i tätstriden i Leauge 1.

Charlton spelade 2-2 borta mot Accrington Stanley i premiären, en tuff match så en poäng var kanske ok, men efter att först tagit ledningen på stopptid genom Miles Leaburn ( där har vi vår nästa guldklimp som säkert säljs till Chelsea i januari ) för att sedan släppa in ett kvitteringsmål i 96:e minuten.
Detta problem hade vi även förra säsongen, så det är något man måste försöka slipa bort så fort som möjligt.
Annars känns Charlton ganska spännande med ny tränare i Ben Garner som känns positiv och verkar veta vad han vill göra med laget.
Hur långt dett räcker vet jag inte nu, men får han bitarna att falla på plats och vi får in ett par nyförvärv till kan vi nog vara med och fightas om play off platserna i alla fall.

För Derbys del tror jag bara man vill få en stabil säsong och slippa alla problem på och utanför planen, för om det varit stökigt i Charlton har det ju varit katastrof i Derby med en ekonomi som nästan sänkte klubben och man började förra säsongen med en drös minuspoäng på grund av detta, så därför blev man nedlyttade till Leauge 1 trots en ganska fin säsong med Wayne Rooney vid rodret.
Men till denna säsong har Rooney och de flesta spelare försvunnit, men man har fått in ett helt nytt lag av ganska bra spelare, men frågan är hur fort man kan forma detta nya lag till något bra eller kanske det blir mindre bra, tiden får visa var de hamnar.

Vi hoppas dock på en bra match och en bra publiksiffra, Derby lär ta med sig ca 3000 så det lär bli bra tryck på The Valley, så jag tippar att matchen slutar 1-1 efter mål av Miles Leaburn.

 

Trolig laguppställning

Wollacott

Clare
Innis
OConnell
Sessegnon

Morgan
Dobson
Fraser

Payne
Stockley
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Magnus Persson , 2022-08-05, 19:00