Inför matchen Charlton - Coalville Town

League One: The Valley, lör 5 nov kl 16:00

FA-cupens första riktiga runda intar The Valley. Sjundedivisionens Coalville Town kommer på besök.

Det bjuds på halvprofessionellt motstånd den här lördagen, när Charlton tar sina första steg i FA-cupen och lilla Coalville Town FC avlägger en visit i sydöstra London. Laget spelar i sjundedivisionen Southern League Premier Central och ligger där femma. De mest namnkunniga lagen i den divisionen torde vara Nuneaton Borough och AFC Rushden & Diamonds. Det är ett av de lägst placerade lagen i ligasystemet som Charlton någonsin fått möta i FA-cupen, kanske till och med det som legat längst ned. Förra året var de på vippen att ta sig upp i sjättedivisionen, men förlorade då mot Peterborough Sports i playoff-finalen.

Det är blott andra gången Coalville Town tar sig så här långt, senast var säsongen 2004-2005, då de dessutom behövde vinna två kvalmatcher mer än de gjort i år. Senast slog de Notts County med 3-2 borta, helt klart en bedrift då det klassiska laget leder National League och enbart hade förlorat en enda match hittills under säsongen. Coalville kallas för The Ravens, vilket kommer sig av lagets ursprungliga namn: Ravenstone Miners Athletic.

Laget har tre spelare med egen Wikipedia-sida, varav de två som spelat på högst nivå är Chris Robertson och Ashley Chambers, som båda varit uppe på League One-nivå och vänt. Den senare har även spelat i Englands ungdomslandslag en gång i tiden, och är troligen ett av lagets vassaste anfallsvapen.

Detta borde förstås vara en munsbit för Charlton, inte minst efter de fina upphämtningarna mot Ipswich och den stabila insatsen mot Brightons U21-lag häromdagen. Det är dock svårt att sia om vilken typ av lag som kommer att äntra The Valleys gräsmatta på lördag. En mix av ungdomar och A-lagsspelare är väl det troligaste, gärna folk som behöver få speltid. Vinst är som sagt att räkna med, men man vet ju aldrig med FA-cupen.

Missa inte att matchen visas på Viaplay!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Chin
Lavelle
Thomas
Dench

Henry
Forster-Caskey
McGrandles

Payne
Stockley
Campbell

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-11-03, 08:00