Inför matchen Charlton - Cheltenham

League One: The Valley, Fre 2 Dec kl 20:45

Att vara eller inte vara är en fråga som ställs vid många tillfällen. För Charlton gäller det att bekänna färg och samla ihop tre poäng hemma mot Cheltenham om de vill att hoppet om Championship ska överleva tomtens ankomst. Ben Garner har luftat sina åsikter att det finns ett antal individer som behöver leva upp till bevis eller bli uppsatta på transferlistan till januarifönstret.

Alla vi som var på plats på The Valley när Charlton spelade mot Ipswich såg ett lag med energi, vilja, hjärta och engagemang. Men i de efterföljande matcherna har det generellt varit total avsaknad av alla dessa ingredienser. Förvisso blev det först tre raka vinster mot Brighton U21 (EFL Trophy), Coalville (FA-cupen) och Stevenage (Ligacupen) men det var alla knappa vinster. När sedan motståndet blev något tuffare blev det först förlust mot Port Vale i ligan, Plymouth i EFL Trophy och sedan oavgjort i FA-cupen hemma mot Stockport. Inte i någon av dessa matcher har vi sett någonting av ingredienserna från Ipswichmatchen.

Nu är det åter ligamatch och motståndet heter Cheltenham, likt Charlton ett uselt bortalag. Sålunda ska chanserna vara mycket goda till vinst men då krävs det en helt annan inställning från matchens första minut än vad vi har fått skåda den senaste månaden. Cheltenham har en enda seger på bortaplan i ligan, 1-0 mot Exeter den 20 augusti. Sedan har det blivit sex matcher utan vinst men ändå full respekt efter att ha fått oavgjort borta mot Ipswich senast. Men än dock, ett lag som bara har tagit sex poäng på åtta bortamatcher måste bara slås tillbaka. Även om Charlton är nästan lika usla på bortaplan är vi faktiskt fortfarande ett av ligans bästa hemmalag med blott en förlust.

Och vad tror vi att Garner hittar på för laguppställning denna fredagskvällen? Ja alternativen är nog inte allt för stora men jag var trots Stockleys frånvaro överraskad över att Aneke fick spela från start för första gången den här säsongen. Får vi se Aneke från start igen? Och vågar Garner satsa på någon annan än Kirk bredvid Aneke i så fall? Blir det 4-3-3 eller 4-4-2? Hoppas att Payne får chansen från start, han är lite kort i rocken om han ska ordna saker och ting själv men som kompanjon till Aneke och/eller Rak-Sakyi tror jag att han är ett bättre komplement än Kirk. Blackett-Taylor är ett annat alternativ men han tillhör den skara som förmodligen tillhör dem som enligt Garner inte levt upp till förväntningarna.

Hoppet är ju det sista som överger en Charltonsupporter och visst vill vi alla att hoppet ska leva efter jul? Jag tror på att Garner lyckats tala om vart skåpet står inför januarifönstret och det borgar för vinst. 2-0 efter mål från Aneke och Payne.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Lavelle
Inniss
Sessegnon 

Morgan
Dobson
Fraser

Rak-Sakyi 
Aneke 
Payne

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-12-01, 20:50.