Inför matchen Charlton - Burton

League One: The Valley, Mån 10 Apr kl 16:00

Så kom då tyvärr första förlusten på långfredagen efter fem förlustfria matcher. Vi får väl dock se denna uddamålsförlust som något av ett olycksfall i arbetet, efter en hårt dömd straffspark som tyvärr blev matchavgörande.

Vi har då hellre senaste hemmaviktorian, 6-0 i färskt minne, då nu SE 7 gästas av Burton Albion från Staffordshire. Vi som minns höstmötet på Pirelli Stadium kommer kanske också ihåg hur den matchen svängde. Målrikt värre blev det då, 2-2 i halvtid och 3-3 på tavlan då domare Will Finnie blåste slutsignal. Charlton tog ledningen med 2-0, båda målen signerade Charlie Kirk, vilken nu som bekant är utlånad till just Burton Albion. Några nygamla kamrater från Addicks finns nu också i laget. Målvakten Craig McGillivray har ritat på ett kontrakt och är förstemålvakt, precis som Deji Oshilaja gjorde för något år sedan. Oshilaja fick dock rött kort i hemmamötet med Wycombe och sedan dess har han varit utanför laget men plötsligt så dök han upp i startuppställningen senast. Inlånad från den siste januari i år är också Sam Lavelle, vilken dock hittills har fått sparsamt med speltid. 
 
Gästernas insatser på sistone har varit blandade. Tre vinster, två förluster och en oavgjord på de sista sex har noterats. Senast på hemmagräset blev det en 2-1 seger mot topplaget Barnsley i en tuff och tät drabbning där varningarna duggade tätt. Laget innehar dock fortsatt plats 18 i League One. Man har ett minus på 22 totalt i målkvoten och man ligger på relativt säker mark i bottenstriden, med några färre matcher spelade än de närmaste konkurrenterna. The Brewers har tappat sin bäste målskytt, nigerianen Victor Adeboyejo vilken i januari lämnade för Bolton Wanderers liksom Lucas Akins som gick till Mansfield Town. Kvar finns dock fjolårets ”Player of the year”, lagkaptenen John Brayford liksom långkastaren Tom Hamer och den irländske landslagsmannen Dele Taylor som är på lån från Nottingham Forest och som nu är den som tillsammans med Charlie Kirk i första hand skall stå för målfabrikationen.
 
Chefstränare är tunisiern Dino Maamria. Han började som assisterande till välbekante J F Hasselbaink och fick på kort varsel i september i fjol ta över huvudansvaret. Maamria har inga tränarmeriter som gör att man höjer på ögonbrynen. Efter en kort sejour hos Stevenage och tio månader hos Oldham så fick han kicken från de bägge klubbarna. Förmodligen så kommer gästerna nu att backa hem och försvara den poäng som man har då domaren blåser till spel. Jag tror dock inte att det håller utan hemmalaget tar en säker seger. Jesurun Rak-Sakyi som tyvärr var lite osynlig senast och Miles Leaburn gör varsitt mål nummer 12 medan Charlie Kirk och hans nya lagkamrater blir mållösa.
 
Vårt Charlton kommer till måndagens match med 52 inspelade poäng. Nu hoppas vi på några ytterligare vinster med ett vägvinnande spel mot The Brewers. Målvakten Ashley Maynard-Brewer har varit säkerheten själv och han är så klart given mellan stolparna. Försvaret har stabiliserats på sistone trots att backlinjens kanske främste Lucas Ness inte har varit tillgänglig för spel på ett tag. George Dobson och på sistone även Albie Morgan har imponerat och så har både Leaburn och Rak-Sakyi noterats allt oftare i målprotokollet. Startuppställningen lär väl vara densamma som senast. Vi har nu också en bänk med flera unga framtidsspelare som t.ex Daniel Kanu som var mycket nära att kvittera senast kort efter sitt inhopp. Detta bådar gott och vi kan nu förhoppningsvis lägga ytterligare en trea till poängskörden. Det är viktigt med en bra avslutning av årets League One för att så smått påbörja förberedelsearbetet inför nästa säsong.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Sessegnon
Inniss
Hector
Thomas
 
Morgan
Dobson
Fraser
 
Rak-Sakyi
Leaburn
Campbell

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2023-04-07, 18:30.