Inför matchen Burton - Charlton

League One: Pirelli Stadium, lördag 12/11 kl. 16.00

Efter tre raka vinster och med upphämtningen och poängen i rysarmatchen hemma mot Ipswich fortfarande i färskt minne, så beger sig nu vårt röd-vita lag till Staffordshire för ligaspel.

Det är exakt på dagen ett år sedan Charlton var på Pirelli Stadium senast. Efter ett övertygande spel då, så vann man med matchens enda mål, in nickat av Ben Purrington. Förutom segern så minns man matchen som stökig med en aggressiv tränare J F Hasselbaink vid sidlinjen. Såväl Charltonbekantingen Deji Oshilaja som Jayden Stockley fick då också syna det röda kortet med några matchers avstängningar som följd.

Nu har Hasselbaink, så sent som den 5 september i år, lämnat klubben precis som flera av de mer lite framträdande spelarna från fjolårssäsongen har gjort. Ny chefstränare är tunisiern Dino Maamria. Han började som assisterande till J F och fick på kort varsel ta över huvudansvaret. Maamria har inga tränarmeriter som gör att man höjer på ögonbrynen. Efter en kort sejour hos Stevenage och tio månader hos Oldham så fick han kicken från de bägge klubbarna.

Årets resultat är också mycket svaga. Man kommer dock från en vinst senast i FA-cupmötet mot Needham Market. Dessförinnan har man inkasserat ligaförluster såväl mot Sheffield W som mot Bolton. Lager parkerar f.n på jumboplats i League One endast med 12 inspelade poäng och med minus femton i målskillnad. I fjol vann Charlton de båda mötena lagen emellan utan att släppa in något mål. Absolut så måste det nu till tre nya poäng för Addicks och klättring uppåt i tabellen.

Burton Albion FC har som bäst spelat i Championship under två säsonger. År 2018 degraderades man dock till tredjeligan. På spelarfronten kan man inte finna några som direkt sticker ut. Tidigare nämde Oshilaja är kvar i de bakre leden. På mittfältet har man Tyler Onyango, en ung spelare på lån från Everton, men som inte riktigt fått något fäste i startelvan. Framåt så är det nigerianen Victor Adeboyejo som oftast stått för målproduktionen. Sju mål har han mäktat med hittills.

Vårt Charlton kommer således till lördagens match med tre vinster i bagaget. Visserligen mot mindre namnkunniga motstånd, men en vinst är alltid en vinst. Man ville ju knappast lämna The Valley senast och firandet för oss som stannade kvar med George Dobson & Co var av högsta klass. Det blev en match att minnas trots att poängen delades. Nu hoppas vi att fortsättning följer i positiv anda med ett bra och vägvinnande spel också mot The Brewers.

Det är väl högst sannolikt att Mac Gillivray kommer att vakta målet. Jag hoppas att han är revanschsugen och verkligen vill visa att han är ett gångbart alternativ till Joe Wollacott. Försvaret har varit lite darrigt och dåligt synkat emellanåt medan Scott Fraser och George Dobson har visat sig från sina allra bästa sidor. Hoppas nu också att Jayden Stockley kommer tillbaka i gammalt gott slag. Han har haft alldeles för mycket fokus mot medspelare och domare under senare tid men vi vet ju att han kan avgöra matcher, även om hans snabbhet inte är av någon högre klass. Vi fick i samtal med Ben Garner veta att det sannolikt endast kommer att bli inhopp för Chuks Aneke en tid framöver. Nu har han ju visat att det kan räcka mycket långt. Han låg bakom upphämtningen hemma mot Ipswich, satte fjärde målet i 90:e mot Coalville Town samt kvitterade med fyra minuter kvar i Carabao Cup. En riktig super-sub!

Nu tar Charlton tre värdefulla poäng med sig hem. Mitt tips är en säker 2-0 -seger med Rak-Sakyi och Stockley i målprotokollet.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Lavelle
Inniss
Sessegnon

Fraser
Dobson
Morgan

Rak-Sakyi
Stockley
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 22-11-09, 15:00