Inför matchen Morecambe - Charlton

League One: Mazuma Stadium, tis 14 mars kl 20:45

Charlton åker på besök till nedflyttningshotade Morecambe. Två lag på dekis möts i en deppig kamp på tisdagen.

Så här såg det ut när den här matchen först skulle gått av stapeln:

"Ben Garner har fått sparken som tränare för ett Charlton som uppvisat usla resultat senaste tiden. Det är ännu en gång rörigt på ägarsidan och framtiden känns på nytt oviss. Just nu känns ju till exempel League Two inte alls orealistiskt. Saker och ting kan förstås vända. Ställföreträdande Anthony Hayes gör så gott han kan men fick se sitt lag åka ut ur FA-cupen efter snöpliga 1-3 borta mot League Two-tolvan Stockport. Hur laguppställningen ska se ut är svårt att sia om, kan tänkas att Hayes vill prova runt lite.

Vi hade svårt för Morecambe förra året, med endast en poäng bärgad. 2-2 borta och 2-3 hemma var inga roliga resultat. I år kan man tycka att det borde gå bättre, men samtidigt som Morecambe är jumbo med bara fyra poäng på de senaste fem matcherna är vårt Charlton ännu sämre, med bara två poäng. Mitt tips är att det blir oavgjort på lördag."

Då låg Morecambe sist, medan de i det här läget har kämpat sig upp till den översta av nedflyttningsplatserna. Charlton har nu återigen en tränare med fast kontrakt i form av Dean Holden, men har inte direkt rosat marknaden på sistone. Precis som i december är det Morecambe som har fördel om vi tittar på de fem senaste matcherna. Där har laget från Lancashire skrapat ihop just fem poäng, varav tre kommer från segern mot Port Vale för några omgångar sedan. Charlton ligger även denna gång på usla två poäng av femton möjliga. 

Jag har helt klart gjort fel i matematiken tidigare under säsongen, så ska inte ge mig in i några uträkningar, men det står hur som helst klart att Charlton inte är på torra land ännu. Dessutom står många av de kvarvarande matcherna mot lag runt strecket, så det kan mycket väl bli ett dramatiskt slut på säsongen. Morecambe står för motståndet två gånger, så vi hoppas på ett starkt resultat på tisdag.

Laget har knappast imponerat under Holden och tog med nöd och näppe poäng mot Accrington Stanley i lördagsmatchen. De enda som verkar ha gjort godkända matcher var Maynard-Brewer och Sessegnon, så det är svårt att sia om hur startelvan kommer se ut. Min gissning är att mycket ändå kommer att påminna om hur det såg ut sist. Förra gången jag skrev den här texten trodde jag på det här laget:

MacGillivray

Mitchell
Inniss
Ness

Clare
Morgan
Dobson
Fraser
Sessegnon

Rak-Sakyi
Jaiyesimi

Inför tisdag är det lustigt nog inte jättemycket som ändrat sig.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Ness
Hector
Sessegnon

Rak-Sakyi
Dobson
Morgan
Blackett-Taylor

Leaburn
Kanu

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-03-12, 22.23