Inför matchen Cheltenham - Charlton

League One: Whaddon Road, söndag 7/5 kl. 13.00

Den sista anhalten för vårt Addicks i årets ligasäsong blir att resa västerut till spa- och festivalstaden Cheltenham. Någon festivalstämning har det dock inte varit i år för något av söndagens kombattanter. Säsongen avslutas nu med ännu en i stort sett helt betydelselös drabbning.

Vårt Charlton på plats tio i League One-tabellen ligger förhoppningsvis kvar där då slutsummering gjorts. Cheltenham Town kan vid vinst avancera något eller några pinnhål och då passera formsvaga Bristol Rovers och även Exeter, vilka verkar ha lagt ner säsongen redan nu med sex förluster på de senaste sex matcherna. Hemmalaget återfinns också på säker mark på sin 16:e plats med sina 53 inspelade poäng. Senaste så städade man av Wycombe på bortagräs 0-3 då The Robins främste målskytt Alfie May passade på att göra sitt 19:e mål i årets serie. Just Alfie May är en spelare som vi särskilt minns från mötet på The Valley i december då irländaren, som förresten är fostrad i Millwall, svarade för den matchens enda mål. Charlton vann i stort sett allt i den matchstatistik som noterades då, dock inte det viktigaste, skotten på mål och så själva matchen, 0-1. Ben Garner coachade då och insatserna från bl.a Ryan Inniss och Craig MacGillivray hade mycket i övrigt att önska den gången.
 
Vi får nu hoppas att det finns en revanschlusta hos vårt röd-vita lag och att säsongen avslutas med ytterligare en vinst. Jag vill se en ungdomlig startelva. Kanske att vi kan få se Zach Mitchell och Daniel Kanu från start? Vi har ju absolut en fin akademi där flera spelare har visat upp sig på ett bra sätt. Nu gäller det att satsa på så mycket eget material som möjligt till nästa säsong plus minst tre eller fyra nya meriterade spelare som hjälper och stöttar ungdomarna på sin väg mot högre höjder. Då kan nästa säsong bli betydligt trevligare än årets för oss nu hårt prövade Charlton-supportrar.
 
Söndagens motståndare Cheltenham Town FC har som sagt inte rosat marknaden. Man har sin trotjänare och lagkapten Sean Long i backlinjen och bredvid honom återfinns en ung lånespelare från West Bromwich Albion, Caleb Taylor, som trots sina unga ålder har spelat samtliga säsongens seriematcher. På lån från Wolverhampton finns Taylor Perry och så redan nämnde målsprutan Alfie May som tillsammans med forwardskollegan Aidan Keena blir till att se upp med för Addicks-försvaret.
 
Nu tror jag dock att Charlton får sin revansch och tar tre poäng med sig hem. Mitt tips är en 2-0 seger med Rak-Sakyi, som därmed gör sitt 16 ligamål denna säsong och Miles Leaburn i målprotokollet.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Hector
Thomas
Sessegnon
 
Fraser
Dobson
Morgan
 
Rak-Sakyi
Leaburn
Campbell

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson 23-05-03 kl. 18.00.