Inför matchen Charlton - Barnsley

League One: The Valley, lör 14 jan kl 16:00

Charlton lämnade Old Trafford med hedern i behåll. Nu kommer Yorkshirelaget Barnsley på besök. Tabellsexan är inte heller det enklaste motståndet.

Dean Holden har börjat få ordning på resultaten för våra Addicks med två raka ligavinster. En hedervärd förlust mot ett Manchester United som behövde byta in engelska landslagsmän för att säkra segern känns också som ett bevis på bra form. Motståndet i eftermiddag, Barnsley, gick på en rejäl nit mot Bolton sist, men har sex segrar på de senaste åtta och parkerar sig på sjätte plats, med flera matcher mindre spelade än både Charlton och en del av topplagen. Kanske inte en helt lätt uppgift alltså, men en fördel är att Barnsleys stabile danske mittback Mads Andersen är avstängd idag.

Som vanligt har Charlton problem att mönstra ett fullt lag med tanke på skador och dylikt. När nyckelspelarna håller sig hela har vi ett ganska habilt lag, men de orkar ju inte hur mycket som helst. Ju färre cuper vi är med i, desto bättre. Nu när transferfönstret öppnat kommer det in färskt (nåja) blod igen, hittills bekantingen Macauley Bonne och Coventry-backen Todd Kane. Kane går rakt in i dagens startelva, medan Bonne börjar på bänken. 

Resultatet känns som vanligt svårtippat. Som ständig pessimist tror jag Charlton kan vara nöjda med att behålla en poäng på The Valley, men om man bygger vidare på det positiva som vi sett på sistone kan förstås vad som helst hända. COYR!

 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Kane
Inniss
Ness
Sessegnon

Dobson
Payne
Fraser

Rak-Sakyi
Leaburn
Campbell

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-01-14, 15:03