Inför matchen Charlton - Accrington

League One: The Valley, Lör 11/3 kl. 16:00

Charlton är skjutna i sank och behöver resa sig illa kvickt

Dean Holden ryktas förnya sitt kontrakt men det återstår att se hur länge det blir. Förhoppningsvis får han hela nästa säsong vilket ger bra förutsättningar för att göra viktiga värvningar under sommaren.  
 
Givet Charltons läge och katastrofala form (VFFOF) så tyckte Dean att det var en god idé att besöka den brittiska arméns garnison i Woolwich för att ingjuta lite lagmoral, sammanhållning och kontrollera spelarnas fysiska status. Jag hoppas i alla fall att ett befäl gav killarna en avhyvling för deras undermåliga prestationer den senaste tiden. Garnisonen huserade mellan 1776-2007 "Royal Regiment of Artillery" (dvs. grenen för artilleri inom den brittiska armén). De har smeknamnet "The Gunners" som är välbekant för många som gillar (brittisk) fotboll! För er som känner att det här med militären och artilleri är spännande så kan undertecknad rekommendera serien Klar til Strid på NRK TV. Serien följer några ungdomar i Norge som gör sin värnplikt inom främst pansar och artilleri på Setermoen militærleir i Badu, 75 km norr om Narvik.  
 
Åter till Charlton. Efter den väntade förlusten mot topplacerade Plymouth så är det nu dags för match mot bottenplacerade Accrington. Förra säsongen förlorade Charlton båda matcherna och senast lagen möttes blev det oavgjort (2-2). Accrington är väl inte heller ett lag som presterar speciellt bra i nuläget och laget släppte in 3 mål mot Ipswich Town i tisdags. Accrington har dock, just nu, mer att spela för då det bara är 1 poäng  som skiljer mellan nedflyttningsplacerade Morecambe och Accrington. Accrington har också två färre spelade matcher än sina kollegor i botten.
 
Holden är hoppfull, har allt fokus på morgondagens match, och säger att han verkligen tror att det är möjligt att vinna så länge laget presterar på den toppnivå som finns (men som just nu uppenbarligen är gömd någonstans i SE7).
 
Trots min trista bild av rådande läge så ska det spelas om tre poäng, men jag tror inte något av lagen orkar eller vill vinna (Accrington har exempelvis inte vunnit på bortaplan sedan november). Att undvika förlust är bättre men det innebär också att det återigen blir oavgjort. Några mål tror jag inte heller det blir vilket blir extra trist för alla besökare.

Exakt hur det blir vet vi i morgon kl. 18
COYR

P.S. Om jag har helt fel i min prognos och Charlton mot förmodan skulle gå segrande från matchen så borde det kanske skickas ett TACK till brittiska armén.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Sessegnon
Inniss
Ness
Clare
 
Blackett-Taylor
Dobson
Kilkenny
 
Payne
Rak-Sakyi
Leaburn

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2023-03-10, 18:00