League One: DW Stadium, Lör 12/2 kl. 16:00
Domare: Tom Nield
Publik:

26, Keane 7, Lee
74, Humphrys

Ny match. Ny förlust. Besvikelsen är total och vi blir återigen straffade på fasta situationer.

Charlton börjar matchen bra och förvånar hemmalaget Wigan. I den sjunde minuten levererar Matthews en fin boll till Lee som sätter dit den – snyggt! Charlton fick en kort tid senare en ny möjlighet att sätta dit 2–0 men skottet träffade ribban.

Wigan får en straff i den 26 minuten och 1–1 är ett faktum. Det som föranleder straffen får en bara att ta sig för ansiktet och skrika rakt ut, VAD GÖR DU MÄNNISKA! (Gäller först Matthews och efter det Clare).

Charlton spelade en helt ok första halvlek trots att flera ordinarie spelare plötsligt inte var tillgängliga på grund av skador och Covid.

Andra halvlek var en besvikelse och Charlton skapade inget över huvud taget, inte ett skott på mål. Wigan gör 2–1 på en hörna i den 74 minuten och vi visar hur svaga vi är på fasta situationer.

Bara en obotlig optimist kan nu säga att vi kommer spela kval uppåt i maj. Nu gäller det i stället att bygga ett lag som kan konkurrera om en topplacering nästa säsong.