League One: Fratton Park, mån 31 jan kl 20:45
Domare: Neil Hair
Publik: 15 326

79, Jacobs 31, Washington
64, Robertson (självmål)

Charlton tog tre tunga poäng borta mot Portsmouth. Hemmalaget hjälpte till lite, men Charlton gjorde i stort en bra match.

Måndagskväll och fotboll på tv, ett besök på Fratton Park för de rödklädda männen från London. Johnnie Jackson stuvade om lite i startelvan sedan senaste ligamatchen, och mina förväntningar om startelvan kom på skam. De nya spelarna fanns inte tillgängliga, men däremot Adam Matthews, Alex Gilbey och Conor Washington.

Matchen startade i böljande tempo. Lagen tampades om vem som skulle få övertaget, med några hyfsade chanser för Portsmouth tidigt i matchen. Första 20 gick utan nämnvärda framstötar från bortalaget, men efter hand rättade det till sig. Corey Blackett-Taylor tog en lång löpning från eget straffområde och satte sånär en strut till vänster om hemmamålvakten Gavin Bazunu.

Snart var det också dags för våra Addicks att ta ledningen. Adam Matthews slog ett snyggt inlägg till Chuks Aneke, vars försök visserligen räddades av Bazunu, men då fanns Washington tillhands för att slå in 1-0-målet. Slutet av första halvlek tillhörde verkligen mannarna från SE7, men fler mål blev det inte före paus.

Portsmouth hade några framstötar i början av andra halvlek, men skulle få hämta bollen ur det egna nätet ännu en gång efter tjugo minuters spel. Sean Clare fick bollen från Matthews och slog in en boll mot mål, där Washington lurade. Charltonforwardens press fick hemmalagets kapten Clark Robertson att styra in bollen till 2-0 för bortalaget.

Det blåklädda hemmalaget fortsatte försöka komma tillbaka in i matchen och lyckades till slut få ett reduceringsmål med elva minuter kvar att spela. Inbytte Michael Jacobs pangade in ett vasst skott invid Craig MacGillivrays ena stolpe. Närmare än 1-2 kom dock inte Portsmouth, som nu förlorat mot Charlton de sex senaste gångerna lagen mötts i ligan, och nio av de tio senaste ligamötena på Fratton Park. Inte direkt något spöke för Londonlaget, som har chansen att utöka avståndet till nedflyttningsplatserna i matchen mot Wimbledon på lördag. Ännu en sk måstematch, men det är väl för tidigt att säga att formen är god. Två raka segrar är förstås inte fy skam!