League One: Sincil Bank/Lner Stadium, Lör 16 okl 16:00

55, Stockley (självmål)
63, Lavelle
90+1,Poole

Är det möjligen så att det var sista gången som vi såg Adkins som ansvarig för Charlton?

Charltoncoachen Nigel Adkins lämnade ett ganska välbesatt ”Sincil Bank” med tunga steg efter ännu en förlust. Är det möjligen så att det var sista gången som vi såg Adkins som ansvarig för laget? Att något måste göras står helt klart och det mest förekommande är då som bekant att tränaren får lämna. Nu var ju visserligen inte Adkins med i det fysiska spelet men tyvärr så var flera i startelvan inte heller med i matchen.

Laguttagning kan man alltid diskutera, vrida och vända på och det blev inte alls som jag hade hoppats. Med Jayden Stockley och Conor Washington på bänken från start så blev Charltons målchanser i första akten lätt räknade. En svagt slagen kort högerhörna noterades i den fjärde minuten. Det var i stort sett det enda som producerades framåt för Charltons del i den första halvleken. Uppspelen från backlinjen strandade på mitten och i desperationen så blev det långbollar på chans som alternativ. Våra forwards hade inte mycket att hämta mot ett stabilt Lincoln-försvar, man saknade också press och det blev tyvärr inte bättre då Elliot Lee fick lämna planen skadad redan i matchminut nitton då Corey Blackett-Taylor tog över i frontlinjen. Två minuter senare fick Harry Arter syna det gula kortet och det kunde faktiskt varit rött direkt efter en onödigt våldsam satsning.

Hemmalagets globetrotter Chris Maguire ställde och styrde på mittfältet vilket fick vår Johnnie Jackson att agera högljutt från sidlinjen. En medioker mållös halvlek gick mot sitt slut där man kunde notera att Lincoln var klart bättre, särskilt under den sista halvtimmen och man vann hörnstatiken med 4-1.

Nu förväntade vi oss alla ett antal byten till den andra halvan. Men av det blev intet.

Fem minuter in i andra akten var det nära att notera hemmaledning. Ett inlägg i ett överspelat vänsterförsvar styrdes i sista stund bort av Pape Souaré till en resultatlös hörna. I den 55:e minuten kom så äntligen Jayden Stockley in i leken. Han ersatte John Davison och nu skulle det bli aktiviteter i de båda boxarna. Två minuter efter Stockleys entré så fick The Imps en dubbelhörna. Inlägget efter hörnan gick mot målvakten MacGillivray som tillsammans med Stockley agerade mycket tveksamt och det hela slutade med ett självmål och hemmaledningen var ett faktum.

Kvitteringen kom och åter var Stockley inblandad. Efter en vunnen nickduell så hamnade bollen hos vår gänglige och för dagen duktige skotte Sam Lavelle som placerade densamma otagbart vid Griffits vänstra stolpe. Matchen ökade betydligt i intensitet och plötsligt kom målchanserna. En skada på Harry Arter betydde att Ben Watson fick komma in. Stockley fick syna det gula efter att ha agerat vårdslöst i en nickduell. En straffsituation noterades efter en möjlig hands i hemmalagets straffområde. Charlie Kirk, som inte hade någon av sina bästa dagar, varnades och Stockley satt i straffområdet och ropade på straff i den sista ordinarie matchminuten.

På tavlan kom det upp fem tilläggsminuter och redan i den första minuten kom så målet som skulle visa sig bli Lincolns segermål. Planen dominant Chris Maguire, slog ett inlägg mot Charltons vänsterförsvar och utan markering, dök högerbacken Regan Poole upp och satte pannan till. Sanningens minut var kommen och vårt Charlton blev poänglösa igen.

Försvaret med Gunter, Lavelle och Famewo får godkänt liksom inhoppande Stockley. På vänstersidan såväl framåt som bakåt fanns det mycket i övrigt att önska. Nu måste det till förändringar och det snabbt, annars är risken stor att vårt Charlton i stället för förväntad topplacering, får slåss för fortsatt överlevnad i League One.