League One: The Valley , Lör 5 feb kl 16:00

18, Inniss 3, Chislett
31, Washington 36, Heneghan
60, Famewo

En på förhand lite oviss match med två lag som jagar för att komma uppåt i tabellen, Charlton för att nå kvalplats till Championship och Wimbledon för att slippa kvalplats till League Two. Charlton drog det längsta strået i denna kamp och har nu tagit tio värdefulla poäng av tolv möjliga de senaste matcherna.

Gästerna tog dock tag taktpinnen direkt och visade att de inte skulle ge sig så enkelt när man redan i tredje minuten nyttjade den röra som uppstod i straffområdet efter ett frisparksinlägg där en något feltajmad MacGillivray tappade bollen vid ingripandet vilket gav Wimbledons Chislett fritt spelrum att trycka upp bollen i nättaket.

Trots den sura inledningen var Charlton på jakt och i 18:e minuten fick hemmalaget en hörna från höger. Morgan slår hörnan och Inniss möter upp vid främre stolpen och skarvar bollen som letar sig in via en Wimbledon-försvarares ben. 1-1!

I 31:a minuten slår Jaiyesimi en väl avvägd passning från egen planhalva mot en framrusande Washington som springer ifrån sin försvarare och kan ensam med målvakten rulla den förbi honom och Charlton är nu i överläge.

Det visar sig dock att Wimbledon inte ger sig så lätt och på en frispark i 36:e minuten får gästernas Heneghan springa helt omarkerad i bortre delen av straffområdet och kan kalibrera siktet för att sätta in en välriktad nick i bortre hörnet i MacGillivrays mål. Match igen och 2-2 håller i sig till pausvilan.

Med fyra mål redan i paus är matchen i stort sett redan given för måltipset men Jackson driver förmodligen på sina mannar i paus att vara noggrannare i defensiven i andra halvlek. Charlton blir lyckas täta bakåt i andra och kan via ytterligare en hörna i sextionde minuten, denna gång från vänster, utöka ledningen till 3-2 genom en kraftfull nick från Famewo upp i krysset efter det att han överlistat sin bevakare.

Charlton håller matchen ut även om Wimbledon har ett skott centralt från starffområdeslinjen som går precis utanför stolpen. Härligt med ytterligare en trepoängare och medföljande lyft i tabellen, nu ser vi framåt mot nästa match, Bolton borta på tisdag, och hoppas att win-streaken håller i sig även efter den matchen.