League One: The Valley, tisdag 2 november kl. 20:45
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: Scott Oldham
Publik: 12 592

83, Washington  45+2, Miller

Charlton såg ut att förlora mot topplaget Rotherham men en sen kvittering av Washington gjorde att lagen tog med sig en poäng vardera och JJ’s Red Army marscherar vidare utan nederlag!

Rotherham började matchen piggt och skapade en farlig chans när Barlaser avlossade ett distansskott som gick precis utanför stolpen. Charlton svarade med samma mynt och hade en farlig chans minuter senare.

Charlton växte in i matchen och matade bollar in i Rotherhams straffområde från både höger och vänster.  Matchen var jämn och båda lagen skapade farliga chanser. Charlton hade ett skott som gick strax ovanför ribban och mot slutet av första halvlek en nick från 4,5 meter som, olyckligt nog, träffade Rotherhams målvakt perfekt i bröstet. Jag trodde att svensken Viktor Johansson skulle vakta målet denna afton, men icke.

Precis innan halvtid anfaller Rotherham från höger och inlägget gåt mot bortre, skarvas ner inåt mitten och pang, volleyskottet som kommer från Miller sitter i nättaket. Helt otagbart. Surt för Charlton att behöva gå in i halvtid i underläge i en annars jämn tillställning.

Charlton kom ut i andra halvlek med en vinnarinställning och spelarna var inte nedslagna av baklängesmålet, för man visste ju att man hade varit minst lika bra och matchen levade ju i allra högsta grad.  Charlton skapade direkt några farliga chanser men fick inte den utdelning man hoppats på, tyvärr.

I den 63 minuten hade Rotherham en monsterchans att utöka till 2–0 men MacGillivray gjorde en klassräddning – en enhandsräddning på mållinjen – och såg därmed till att Charlton inte hamnade efter.  Spelet därefter kan väl i det närmsta klassas som ställningskrig och det gick lite fram och tillbaka.

I den 83 minuten kom det efterlängtade kvitteringsmålet när Washington plockade upp den boll som Lee avlossade på chans från egen planhalva. Washington utmanade Edmonds-Green om den höga bollen, lyckades få kontroll och avlossade sedan ett skott mot mål som bytte riktning via Woods ben och Rotherhams målvakt var då på väg åt andra hållet. 1–1 var ett (rättvist) faktum. Charlton ångade sedan på för ett avgörande mål men tog inte tillvara på möjligheterna.

1–1 mot Rotherham är ett bra resultat och Charlton är fortfarande obesegrade under JJ.