Matchrapport Charlton - Oxford United

League One: The Valley, Lör 19/2 kl. 16:00
Resultat:
 0 - 4  (0 - 2)
Domare: Carl Boyeson
Publik: 14.029

 

Målgörare
                       21, Taylor
28, Taylor
54, Baldock
83, Brannagan

Hårda vindar i SE 7 och över The Valley på lördagseftermiddagen och full storm i Charlton Athletic. 

Så kan man sammanfatta dagens match som i särklass var årets bottennapp sett över nittio minuter. Det var en match som man på förhand ansågs ha chans att vinna eller åtminstone ta poäng i, men agerandet hos ”de röde” var allt annat än till någon glädje för oss nu hårt prövade Charlton-supportrar. En storförlust in på kontot, hela 0-4 och i stort sett utan att skapa något framåt som kan kallas en riktig målchans.

Inledningen av matchen såg annars bra ut. Man började tro att vindarna hade vänt. Leko och Gilbey sågade sig igenom Oxford-försvaret men avslutet blev klent. Två hörnor från höger noterades och Jaiyesimi tog sig fram på sin kant men skottet tog tyvärr i burgaveln. Det såg genomgående riktigt bra ut de första tjugo minuterna, för att sedan falla ihop totalt.

Vändningen kom i matchminut 21 då Dobson oturligt tappade bollen efter en brytning. Bollen hamnade hos gästernas Gavin Whyte vilken lämnade densamma över till Matty Taylor som hårt och distinkt och hur snyggt som helst placerade in bollen i MacGillivrays högra kryss. 

Frustrationen i Charltonlägret tog fart och såväl Jaiyesimi som Purrington varnades kort därefter. Nära ytterligare ett mål i baken var det fem minuter efter Oxfords ledningsmål då gästerna träffade ribban med ett hårt skott. Returen styrdes dock förtjänstfullt undan av MacGillivray. 

I den 28:e minuten kom så 0-2 målet. Återigen så var det Matty Taylor som avslutade efter att först Clare och sedan Purrington blivit överspelade. Taylors skott såg dock inte helt otagbart ut. Detta borde nog faktiskt MacGillivray ha styrt undan.

Slutdelen av den första halvleken var relativt händelsefattig. Någon varning ytterligare noterades och man kunde också tyvärr konstatera att gästernas keeper Jack Stevens inte hade behövt göra ett enda ingripande värt namnet under den första halvleken. En mycket missnöjd hemmapublik hördes från läktarna då spelarna vandrade ut till halvtidsfikat. 

I paus byttes Mason Burstow in och Jaiyesimi stannade kvar i omklädningsrummet. I sin första bollkontakt skapade inhopparen en halvchans då han i ett samspel med Lee och Dobson dock tyvärr sköt utanför. Passningskvalitén i hemmalaget var fortsatt mycket svag och som ett brev på posten kom också 0-3 då Clare inte var på rätt plats då Sam Baldock avslutade snyggt.

I den 60:e minuten drabbade Sean Clare och tvåmålsskytten Matty Taylor samman. Denna interna match slutade med att Clare fick rött kort och han kommer sannolikt att missa några matcher framöver. Taylor fick varning och samma öde gick också Ryan Inniss tillmötes. Charlton fick fortsätta med decimerat manskap och Leko fick då lämna plats för försvararen Akin Fawemo.

Burstow försökte framåt och han skapade ytterligare någon halvchans. Gästerna rullade dock runt och hade full kontroll på händelserna. Med tio minuter kvar så började så smått hemmapubliken att ta sig hemåt. Man missade då 0-4 målet som planens bäste spelare Cameron Brannagan, i matchminut 83 prickade in mycket snyggt från tjugo meter. Gästerna var sedan nära att öka på målskörden ytterligare men MacGillivray stod i vägen. Den unge och mycket lovande Tyreece Campbell från Charltons U18 byttes in och fick känna lite på bollen i sitt första framträdande i League One. 

I den andra tilläggsminuten kom Charltons första skott på mål vilket säger det mesta om hur läget i laget är för närvarande. Om någon skall få ett positivt omnämnande så får det bli Mason Burstow. Han som bara var med i en halvlek. För övrigt mycket dåligt. Nästan lite pinsamt och vad jag kan minnas, det sämsta som jag sett från Charltonhåll någonsin. Det finns hur mycket som helst att jobba på för tränarstaben framöver och nu får vi hoppas att någon eller några av de nya spelarna kommer in samt att våra skadade forwards återkommer med det snaraste.

På tisdag väntar MK Dons. Ett lag som tog alla poängen i Sunderland denna lördag.

Laguppställning Hemmalag

MacGillivray

Clare
Inniss 
Purrington
Matthews

Dobson
Gilbey
Lee (88)
Morgan
Jaiyesimi (46)

Leko (65)

                                 
Harness
Burstow (46)
Campbell (88)            
Fawemo (71)        
Pearce        
John        
Lavelle

Laguppställning Bortalag

Stevens

McNally (56)
Moore
Long

Williams
Brannagan
Kane
Sykes
Whyte

Taylor (76)
Baldock (72)
                                                                 
Eastwood
Brown (56)
Forde
Holland
McGuane (71)
Seddon    
Winnall (76)

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-02-19, 21:00