Matchrapport Charlton - Morecambe

League One: The Valley, fre 15 apr kl 16:00
Resultat:
2 - 3  (0 - 2)
Domare: M Edwards
Publik: 10 700


 

Målgörare
53, Stockley 26, Stockton
81, Aneke 43, Gnahoua
59, Gnahoua

Charlton kom till korta mot Morecambe. Försvaret fallerade totalt i mötet med det motiverade Lancashire-laget.

Johnnie Jackson gjorde inga större förändringar i sin startelva i den första matchen efter att laget säkrat fortsatt spel i tredjedivisionen. Mason Burstow (som sedan februari egentligen tillhör Chelsea) fick chansen i stället för Conor Washington.

Hemmalaget började piggt med några hyfsade chanser, men hade som så ofta inte den effektivitet som krävs framför mål. Istället visade sig ligans bäste målskytt, Cole Stockton, från sin bästa (värsta) sida. Efter några försök som MacGillivray stod i vägen för lyckades Morecambespelaren till slut slå in ledningsmålet via Charltonmålvaktens högra stolpe. En vacker styrning på utmärkt förarbete av Greg Leigh, mot ett hemmaförsvar som totalt gick bort sig. 

Våra Addicks fortsatte ha mycket boll och jagade ett kvitteringsmål men horribelt "försvarsarbete" resulterade istället i att fransmannen Arthur Gnahoua kunde utöka Morecambes ledning med en nesligt inrullande boll på samma ställe som första målet fallit. Innan halvleken tog slut hade Jayden Stockley ett bra läge att reducera
men fick se en finfin räddning från Trevor Carson i bortamålet.

Andra halvlek började bra för Charlton. Utmärkte Corey Blackett-Taylor satte en fint inlägg rakt på Burstows panna och den lite svaga nicken följdes upp av Stockley, som pangade upp bollen i nättaket från en meters avstånd. Sex minuter senare var det dock klippt igen, när MacGillivray gjorde ett dåligt utkast som till sist hamnade hos Gnahoua. Fransmannen tvekade inte och smällde in 1-3-målet via ribban, alltmedan Charltonförsvaret tittade på.

Jackson tog ut Alex Gilbey och Mason Burstow till förmån för Washington och Chuks Aneke. Det betalade sig genom att Aneke reducerade med en stenhård nick framför The Covered End, leveransen självklart signerad Blackett-Taylor. Dessförinnan hade Charlton kunnat få straff när George Dobson drogs ned, men domaren valde att fria. Dobson hade också matchens sista riktiga chans men kunde inte förmå ett mål till, så 350 glada Morecambe-anhängare kunde påbörja den långa resan hem med tre poäng i kappsäcken. 

Ett Charlton som räddat kontraktet verkar tyvärr innebära att många av spelarna kan köra vidare på att se fotbollen mest som en hobby. De kanske har tagit inspiration från MFF-truppen och satsar på Playstation 5 istället? Försvaret låg hur som helst inte i fokus idag, och effektiviteten där framme var inte mycket att hänga i julgranen. Att det åtminstone blev två tröstmål får man väl vara glad för, men det var också mot ligans sämsta lag försvarsmässigt. Motivationen fanns hos Morecambe, som såg till att utnyttja sina chanser. De hade knappt hälften så många som Charlton hade, och bara en tredjedel av bollinnehavet, men tog alltså hem alla poäng, och därmed ett viktigt steg mot fortsatt League One-spel.

Charlton behöver ta ett rejält omtag inför nästa säsong, och den processen får man hoppas att de redan har påbörjat någonstans i verksamheten.
 

Laguppställning Charlton

MacGillivray

Clare
Pearce
Famewo

Matthews
Gilbey (60)
Dobson
Morgan (69)
Blackett-Taylor

Stockley
Burstow (75)
                                 
Harness (målvakt)
Aneke (75)
Forster-Caskey (69)
Jaiyesimi

Leko
Purrington
Washington (60)

Laguppställning Morecambe

Carson

Leigh
Bennett
Bedeau
Gibson (77)

Phillips
Fane

Connolly (87)
Wildig (88)
Gnahoua

Stockton
                                                                 
Smith (målvakt)
Ayunga
Cooney (77)
Diagouraga
McCalmont
McLoughlin (88)
O'Connor (87)

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-04-16, 11:43