League One: The Valley, tis 15 mars kl 20:45
Domare: W Finnie
Publik: 9 728

40, Gilbey

Äntligen tre poäng! Charlton gick segrande ur tisdagsmatchen. Kontraktet är dock inte säkrat än.

Kent-laget Gillingham fick se sig besegrade av ett relativt dominant Charlton. Johnnie Jackson var uppenbarligen inte nöjd med sin startelva från helgens förlust mot Accrington Stanley och gjorde följaktligen fyra byten i uppställningen. Adam Matthews, Alex Gilbey, Conor Washington och Corey Blackett-Taylor fick alla chansen från start.

Matchinledningen var inte mycket att hurra för med ett chansfattigt ställningskrig som de strax under 10 000 själarna på The Valley hade att beskåda. Framåt halvtimmen började spelarna bli uppvärmda och komma till lite fler chanser. Blackett-Taylor var pigg och bidrog till en hel del oreda för Gills på sin vänsterkant. Alex Gilbey visade också framfötterna och hade flera halvchanser som inte ledde till mycket jobb för Pontus Dahlberg i bortamålet.

De två Charltonspelarna var båda inblandade i matchens enda mål, som föll med fem minuter kvar att spela av första halvlek. Även den olycklige göteborgaren i Gillinghamtröjan spelade en central roll när han inte kunde hålla vare sig Blackett-Taylors skott från straffområdeskanten eller Stockleys försök på returen. Tredje försöket kom från en framstormande Gilbey som enkelt smekte in 1-0 för hemmalaget.

Charlton tog kommandot i andra halvlek och hade majoriteten av bollinnehavet. Stockley var pigg på att göra mål men kunde inte förvalta sina chanser, vilket även gällde Gilbey och inte minst bortalagets Conor Masterson, som hade den bästa chansen att få till oavgjort precis före 90-minutersstrecket. Hans stenhårda halvvolley gick dock över ribban och våra Addicks kunde framgångsrikt vänta ut återstående sex tilläggsminuter för att bärga blytunga tre poäng. Värt att nämna från matchens andra hälft är att Gillingham bytte in en 19-årig spelare med det underbara namnet Lintott.

Varje poäng är förstås viktig i bottenstriden, inte minst mot lag som också ligger där nere. Det är tio pinnar ner till just Gillingham nu. Charlton har fördelen av att ha 27 poäng kvar att spela om, medan alla lagen som just nu ligger på nedflyttningsplats enbart har 24 poäng att jaga. Ju längre från de fyra lagen som har 33 och 32 poäng som Charlton kan komma desto bättre. En chans att fortsätta uppryckningen kommer till helgen, när Burton Albion kommer på besök (så även en liten Swedish Addicks-kontingent). Dessutom är det Football for a Fiver, så publikstödet lär bli bättre än vanligt.