Matchrapport Crewe Alexandra - Charlton

League One: Mornflake Stadium, onsdag 12/1 kl. 20:45
Resultat:
 2 - 1  (2 - 0)
Domare: Robert Lewis
Publik: 3,558

Målgörare
38, Finney 80, Burstow      
45+3, Mandron

Ett totalt haveri...

Tre raka förluster i ligan och det börjar svaja rejält i laget. I intervjun direkt efter matchen så var Johnnie Jackson väldigt lågmäld och tagen av stundens allvar. Ord som ”It was too little, too late” och “we lost our intensity and lost our way” ger en fingervisning både hur han ser på lagets prestation och hur sinnesstämningen just nu är i Charlton.

Conor Washington fick börja och alla trodde väl i och med det att våra anfallsproblem skulle försvinna, men icke. Återkommer till det! Födelsedagspojken Craig kom aldrig till start som jag trott då han fick vända hem till London för en förlossning.  Det är oklart vilket barn i ordningen men det är ju oavsett ingen dålig födelsedagspresent att bli farsa! 

Matchen då? Jo då, det var inte totalt katastrof från början. Charlton började matchen bra och hade det mesta av spelet  och skapade flera chanser under matchens första 30 minuter. Därefter tog Crewe över och skapade en del chanser samtidigt som Charlton bleknar allt mer. I matchminut 38 lyfter Crewe in en frispark från egen planhalva och det blir nickduell och bollen studsar runt lite och efter katastrofalt försvarsspel så får Crewe in bollen bakom Henderson. I slutet av första halvlek når katastrofen sin kulmen. Crewe slår en hörna som varken har hög fart eller är svårt placerad, men som Henderson missar helt och Crewe-försvararen Mandron enkelt trycker in med pannan. 

Andra halvlek började lika illa som första slutade och Charlton är helt out. En liten ljusning kommer i den 70e minuten när laget inser att de inte har något att förlora och försöker nå en reducering. Reduceringen kommer i den 80e minuten och det är framtidshoppet Mason Burstow som trycker in sitt första ligamål. På stopptid lyckas Charlton faktiskt reducera men målet blev bortdömt på grund av offside. Oavsett rätt eller fel så var matchen som helhet ett totalt haveri - SKÄRPNING!

Laguppställning Hemmalag

Richards

Offord
Sass-Davies
Williams
Mandron
Johnson

Lowery
Finney (86)
Robertson (84)

Porter
Long
                                 
Jääskeläinen
Ainley
Griffiths (86) 
Lawton
Murphy (84)
Salisbur
Tabiner

Laguppställning Bortalag

Henderson

Clare
Pearce
Famewo

Dobson
Jaiyesimi (58*)
Gilbey (76)
Purrington (58**)
Lee

Leko
Washington
                                                                 
Harness
Blackett-Taylor (58*)
Burstow (58**)
Inniss
Matthews
Morgan (76) 
Watson

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2021-01-13, 18:00