League One: Pirelli Stadium, Lör 13/11 kl. 16:00
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: Trevor Kettle
Publik: 3,555

20, Purrington

Ben Purringtons nickmål i första halvlek räckte för JJs Red Army borta mot Burton. JJ har nu spelat hem 10 av 12 möjliga poäng i ligan - bra jobbat!

Tabellklättringen fortsätter för vårt Charlton! Tre nya poäng inkasserades i lördagseftermiddagens match i solskenet på Pirelli Stadium i Burton. En klar uddamålsseger blev det, om det nu finns några klara sådana. Men dock, Charlton var absolut det bättre laget och denna 0-1 seger var helt rättvis.

De röd-vita tog tag i taktpinnen direkt efter avspark och styrde spelet. Högersidan med Sean Clare, som vikarierade förtjänstfullt för landslagsupptagne Chris Gunter och Diallang Jaiyesimi stod för flera farligheter och oroade hemmalagets vänsterförsvar. Hörnorna och då särskilt de från höger duggade tätt. Hörnstatistiken i den första halvleken gick helt i Charltons favör, 1-8.

I den 17:e minuten startade en intern uppgörelse helt utan boll. Det var när hemmalagets Charltonbekanting Deji Oshilaya tog ett nacksving på vår Jayden Stockley vilken svarade med en halvnelson, något som domare Kettle dock inte observerade. Efter en stunds palaver och i samspråk med linjedomaren så tog han fram det röda kortet och de bägge kombattanterna fick lämna planen. Förmodligen så får de båda nu vila ett tag från ligaspelet.

Bortalaget fortsatte att dominera även i spelet tio mot tio och efter en kort hörnvariant från höger i den 19:e minuten kom så ledningsmålet som också visade sig bli matchens enda. Jaiyesimis inlägg nickskarvades av Akin Famewo och så dök Ben Purrington upp i boxen och satte pannan till. Snyggt och helt rättvist.

Halvleken fortsatte och varningarna duggade tätt. Elliot Lee drog på sig en onödig varning efter ett bolltapp och Jaiyesimi slog bort bollen vid ett inkast precis som Fawemo som också fick gult kort efter maskning. Om jag är rätt underrättad så var det Fawemos femte varning, vilket betyder att han då inte finns med i nästa ligamatch.

Hemmalagets Kane Hemmings kom fram på vänstersidan i den 41:a minuten och i en duell med MacGillavray så hoppades flera hemmafans på straff. Domaren var dock rätt placerad och i stället för straff så fick Hemmings syna det gula kortet för ”filmning”.

Charlton dominerade som sagt halvleken medan hemmaspelarna såg vilsna ut. Man saknade linjer i sitt spel och var i stort sett helt utan några egentliga målchanser. Hasselbaink visade frustration och diskussionens vågor gick höga såväl med fjärdedomaren som med vår Johnnie Jackson. Domaren fick lugna ner de båda, men bara temporärt. Det var fortsatt irriterat i spelargången på väg ut till pausvilan samtidigt som spridda burop hördes från hemmasupportrarna som inte alls var nöjda med de gul-svartas första halvlek.

I inledningen av den andra halvan noterades hemmalagets enda egentliga målchans då ett hårt skott passerade försvarslinjen men MacGillavray var på sin vakt och styrde med sin högernäve bollen ut över kortlinjen. Burton fortsatte med långbollar upp mot sina forwards på chans men både Hemmings och förra veckans tremålsskytt Amadi Halloway skapade ingenting. Charlton hade full koll och man spelade nu av matchen med i det närmaste full kontroll.

Charlton visade verkligen upp sig från sin bästa sida. Det var ett bra tag sedan jag såg ett så starkt och välorganiserat lag. Man visade också glädje och harmoni. Försvaret var mycket stabilt över hela linjen. På mitten vill jag särskilt plussa för Jaiyesimi som jobbade hårt och ställde till det för Burtonförsvaret. Han lämnade banan med tio minuter kvar för att ersättas av 18-årige Deji Elerewe. Även Ben Purrington och George Dobson stod för ett riktigt bra jobb. Det var som sagt stabilt över hela linjen. Med andra ord, en lagseger med mersmak!