Matchrapport Bolton - Charlton

League One:University of Bolton Stadium Tis 9/2 kl 2100
Resultat: 2 - 1  (1 - 0)
Domare: Ben Toner
Publik: 13523

 

Målgörare
10, Charles 76, Aneke
83, Aimson

Efter tre raka segar kom då matchen som vi befarade skulle komma, en ganska usel insats och förlust borta mot Bolton med uddamålet.

Charlton åkte med bra självförtroende för att möta mittenlaget Bolton på bortaplan och till denna match blev det bara ett byte då Ryan Innis fick vila och Jason Pearce tog hans mittbacksplats även om jag i stället velat se Sam Lavelle som är en bättre fotbollsspelare, men så blev inte fallet.

Om spelet den senaste tiden varit bra, så blev det något annat denna kväll, för vi skall veta att Bolton var inte bra, men problemet var att Charlton var sämre !
Det började också uselt då Akin Famewo efter 10 minuter skulle nicka tillbaka till sin målvakt, men det blev helt misslyckat och Dion Charles kunde enkelt lägga bollen i mål till 1-0 och en sämre start är ju svår att hitta.
Efter detta var spelet så dåligt att publiken troligen längtade hem i stället för att titta på fotboll, dålig kvalitet på det mesta som hände på planen av bägge lagen och när domaren blåste i pipan för halvtid så var redan de flesta i publiken nere i katakomberna och värmde sig med lite Bovril och paj.

Hur blev då andra halvkĺek, inte mycket bättre och man förstår att ingen av dessa två klubbar är topplag i Leauge 1 för det saknar man kvalitet till att vara.
Två mål fick vi dock se i denna halvlek då Chuks Aneke som kommit in som inhoppare knoppade in 1-1 i 76:e minuten, men den glädjen blev inte långvarig då Wil Aimson nickade in segermålet för hemmalaget till 2-1 i 83:e minuten och efter detta kunde inte Charlton återfå styrkan att kvittera tyvärr, så man fick åka hem söderut mot London denna tisdag kväll med en förlust.

Nu gäller det att mobilisera inför matchen mot Oxford på lördag och framförallt måste nu Charlton stoppa blödningen och försöka komma på rätt köl igen, för fortsätter vi spela dåligt och förlora så kan vi mycket fort vara indragna i bottenstriden och det tror jag inte så många är så sugna på, så nu är det upp till laget att visa att man i alla fall hör hemma i Leauge 1 även nästa säsong.

Laguppställning Hemmalag

Trafford

Jones
Almeida Santos
Aimson

Fossey
Williams
Morley
John

Dempsey ( 77 min )

Charles ( 78 min )
Afolayan ( 72 min )

                                 
Gordon
Bödvarsson ( 72 min )
Bakayoko ( 77 min )
Dixon
Lee
Sadlier ( 78 min )
Baptiste

Laguppställning Bortalag

MacGillivray

Clare
PearceBooked ( 60 min )
Famewo

Matthews
Gilbey ( 68 min )
Dobson
Morgan
Jaiyesimi

Burstow ( 60 min )
Washington

                                                                 
Henderson

Purrington
Lavelle ( 60 min )
Lee
Leko
Fraser ( 68 min )
Aneke ( 60 min )

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2022-02-16, 12:30