Inför matchen Wigan - Charlton

League One: DW Stadium, Lör 12/2 kl. 16:00

Charlton åker ånyo ut på vägarna, mer specifik till Wigan som ligger nordöst om Liverpool och nordväst om Manchester. Kan vi komma tillbaka från tisdagens haveri och plocka 3 – eller kanske 6 – poäng?

Tisdagens match mot Bolton var ett haveri av nya mått och Charlton lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser. Bolton var inte heller så bra men de lyckades få in bollen bakom MacGillivray och knep därmed 3 oerhört viktiga (och åtråvärda) poäng.
 
Faktum är att alla matcher fram till den 15 mars är mot lag som ligger ovanför Charlton och för att kunna ha en chans till en topplacering (och kval uppåt) så måste det till 3 poäng i varje match. Charlton måste till exempel bli bättre på att stoppa fasta situationer, något som kostade 2 poäng mot Bolton men även i tidigare matcher. Anfallsuppbyggnaden och anfallet måste bli mycket bättre och man måste våga chansa mer i boxen. En annan fråga som dyker upp är vad som händer med nyförvärven Nile och Juan, de finns inte ens med på bänken? Positivt är att Jayden är tillbaka på Sparrows lane och nuddar gräset där. Hoppas han är tillbaka på planen inom kort.
 
Sammantaget så säger pessimisten i mig att vi inte kommer att klara oss undan en bottenstrid. Optimisten säger att vi kan klara kvalplats och realisten säger att topp 10 kan gå vägen. Dags att börja tänka på nästa säsong redan nu? Till dags dato så har Charlton alltså förlorat fler matcher (13) än hela förra säsongen (12) och det är 16 matcher kvar!
 
Så till dagens motstånd. Wigans form är helt otrolig och laget har i ligan bara förlorat en match på de senaste 14. Tittar vi på helheten i ligan så har Wigan bara förlorat 5 matcher, spelat lika 5 och vunnit 17. Men Wigan förlorade faktiskt tisdagens match mot Sheffield Wednesday med 1–0 och det kommer ju lägligt för Charlton. Tittar vi över alla matcher så har Wigan inte vunnit någon av de senaste 4. Men var förlusten i ligan bara ett hack i kurvan eller är det starten på en nedåtgående trend? Det vet vi om några matcher. Har det väl börjat så kan det gå fort. Något annat som kan ingjuta hopp för Charlton är att Wigan har varit bättre på bortaplan är hemmaplan.
 
Wigan och Charlton har mött varandra 15 gånger tidigare och vardera lagen har vunnit 6 och 3 har slutat med delad poäng. Charlton reser till Wigan med skador på Corey Blackett-Taylor, Jake Forster-Caskey och Jayden Stockley. Positivt är att inga andra skador har rapporterats och det kan innebära att vi får se Inniss och Aneke från start. Det kan behövas för både försvar och anfall.

Trolig laguppställning

MacGillivray
 
Famewo
Inniss
Purrington
 
Fraser
Dobson
Gilbey
Morgan
 
Lee
Aneke
Washington

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-02-12, 10:30