Inför matchen Sheffield Wednesday - Charlton

League One: Hillsborough, Lör 26 Feb kl 16:00

Charlton kämpade tämligen tappert senast mot MK Dons men var numret för små. Förutsättningarna idag är ungefär detsamma när skadeläget nog har förvärrats något ytterligare. Formstarka ugglor är storfavoriter och om vi får med oss några poäng härifrån så är det en stor bonus.

Johnnie Jackson kan knappast sova gott om nätterna. Kvaliteten i truppen är generellt inte bra nog för att vara ett lag i League One som skall kunna utmana om en kvalplats till The Championship. När de bästa spelarna blir skadade så blir det naturligtvis etter värre och när vi nu dessutom mer eller mindre har alla forwards på skadelistan då krävs det smärre mirakel för att kunna plocka poäng. Den stora frågan kommer nog vara, vem ska vara forward? Får Campbell förtroendet att spela från start? Trots orutin så tror jag att han passar bättre än Jaiyesemi då han och Leko är allt för lika i sitt spel och Leko är nog odiskutabel på topp utifrån skadeläget.

Definitivt borta är Forster-Caskey (kommer han att spela någon match den här säsongen?), Blackett-Taylor och Clare (avstängd). Med största sannolikhet kan vi även lägga till Aneke och Washington till den skaran. Därtill med nästan lika stor sannolikhet så kommer inte Stockley, Burstow eller Fraser (Covid) att starta även om de har tränat i veckan. Mest troligt återfinns någon av dem på bänken i så fall. Även om de skulle finnas tillgängliga så måste JJ & co tänka strategiskt, det gäller att vinna eller plocka poäng mot "lättare" motstånd än ugglorna och då kan det vara vanskligt att matcha en tidigare skadad spelare fullt ut i just en sån här match. Samtidigt undrar åtminstone jag över hur vi år efter år kan drabbas så hårt av skador. Hur kan så många spelare vara så fragila? Det pratas även återkommande om hur fantastiskt vårt fysioterapeutgäng är, varför är då spelarna skadade så mycket och varför finns det så många återfall? Eller är spelarna bara bekväma av sig och känner efter väldigt mycket? De får ju lika mycket betalt ändå...Something is rotten in the state of Denmark.

Skademässigt är det ännu värre hos värdarna, de kan sakna upp till 11 spelare! Skillnaden är att deras trupp är både större och generellt av bättre kvalitet. Trots det ansträngda läget så är formen diametralt Charltons, fyra segrar på de fem senaste. Enda plumpen är förlust hemma mot formstarka serieledarna Rotherham. Senast blev det seger med 3-1 borta mot Doncaster där hemmalaget tog ledningen på straff på stopptid i första halvlek men där Wednesday sedan vände matchen med tre mål på tretton minuter med start i matchminut 70.

Med tanke på vad som händer bara drygt 100 mil sydost om oss så känns utgången i en fotbollsmatch ganska ointressant och av kraftigt ringa värde. Matchen skall dock spelas och som jag nämnt tidigare så tror jag att det behövs cirka 10 poäng till för att säkra nytt kontrakt och det borde vara fullt möjligt även om vi åker hem tomhänta från stålstaden. Jag hoppas att det manskap JJ sätter på planen lyckas hålla uppe spelet som de långa stunder lyckades med mot MK Dons så att det sedan kan utgöra en ny bas för laguppställningen när skadade spelare kommer tillbaka. För alla vårt bästa så hoppas jag att vi slipper se The Full Monty om ni förstår vad jag menar.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Gunter
Lavelle
Fawemo

Matthews
Gilbey
Dobson 
Morgan
Castillo

Leko 
Campbell

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-02-26, 10:14