Inför matchen Portsmouth - Charlton

League One: Fratton Park, mån 31 jan kl 20:45

Charlton står och stampar någonstans i nedre mitten av tabellen. Den här måndagen blir det tv-match på Fratton Park. Kan man bygga vidare på segern mot Fleetwood?

Johnnie Jackson och hans mannar bröt en dålig svit genom att ta alla tre poängen i en måstematch mot Fleetwood för dryga veckan sedan. Förlusten mot Hartlepool i tisdags i EFL Trophy är också bara att glömma när resan nu går till sydkusten och Portsmouth FC. Fratton Park är relativt klassisk mark, och Pompeys tidigare mycket goda form har i kombination med Premier Leagues vinteruppehåll gjort att man letar tv-matcher på annat håll. En mittendrabbning mellan två klassiska lag en bit ner i seriesystemet? Varför inte! Det är ju bara måndag en gång i veckan.

Portsmouth gick väldigt bra tidigare under säsongen, men deras form har verkligen mattats av och det blåklädda laget har knappast rosat marknaden. Som vi vet har det inte direkt varit någon höjdare för våra egna Addicks, så det kan tänkas bli en ganska jämn match imorgon kväll. 

Vad gäller urvalet av spelare så har det gjorts diverse lån både ut och in. Det intressanta för måndagsmatchen är förstås om vi får se någon av Juan Castillo (in från Chelsea) eller Nile John (in från Tottenham). Jag tror på nyhetens behag och gissar att båda kommer göra framträdanden i en blytung seger för bortalaget.

Trolig laguppställning

MacGillivray (ex-Portsmouth!)

Clare
Inniss
Famewo

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Castillo

John
Aneke
Burstow

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-01-30, 22:53