Inför matchen Hartlepool - Charlton

EFL Trophy: The Suit Direct Stadium , Tisd 25 jan kl 21:00

Charlton är i kvartsfinal! 

Charlton är i kvartsfinal, men det är inte Liverpool vi möter. Inte heller Blackpool. Det är Hartlepool. För det här är en kvartsfinal i cupen ingen egentligen bryr sig så mycket om. Nu har Charlton avancerat till kvartsfinal och kvar är förrutom Hartlepool även lag som Sutton United och Harrogate Town som för övrigt möter varandra i en av de andra kvartarna denna kväll. 

Hamn och varvsstaden Hartlepool ligger, när man googlar det, strax norr om Middlesbrough i nordöstra hörnet av England och dess fotbollslag befinner sig i på den nedre halvan av League Two. Inte utan ambitioner men det har gått lite trögt i ligan på sistone. Senaste vinsten i början på december - mot Rochdale, det berömda laget i Swedish Addicks kretsar.

Däremot: I cuperna går det bra för Hartlepool! Man är vidare till 16-delsfinal i FAcupen där de får möta Crystal Palace. Och på tisdagskvällen alltså kvartsfinal i Trophycupen efter att ha slagit ut bl a Sheffield W med 3-0, på bortaplan!, vilket är rätt anmärkningsvärt.  Som sämsta bortalaget i League Two förstås att det är på hemmaplan man tar sina poäng. Därför finns det anledning att höja ett varningens finger inför Charltons match. 

Charlton har fullt upp att ta poäng själva i sin serie. En viktig triumf i lördags mot Fleetwood gör självfallet att mungiporna går upp en aning och resan upp till Hartlepool blir lite lättare. Känslan är väl att detta ska vi klara av, och inkassera ytterligare 50,000 pund. Om man avancerar långt i den här obskyra cupen för luftning av spelare som inte spelar så mycket annars, så kan det bli ett ansenligt tillskott till klubbkassan. Läckert inte minst för de mindre klubbarna. 

Så lite gäller denna match nu för en semifinal ger ytterligare femtio tusen. Och finalen 100 tusen pund. Det står att läsa att Sunderlands manager sa att de sammanlagt tjänade ca en miljon pund på sin resa genom gruppspel till final 2019. Hur han räknat då vet jag inte. Men det är ju läcker för ett litet lag som Harlepool och de lag som nämns ovan.

Kämpa Charlton!

Trolig laguppställning

Kommer senare
 

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2022-01-24