Inför matchen Doncaster - Charlton

League One: Eco-Power Stadium, Lör 26/3 kl. 16:00

Charlton åker norrut till Doncaster och Eco-Power Stadium, omtrent 35 km nordøst for Sheffield.

Charltonspelarna packar sina väskor och beger sig norrut mot Doncaster och deras töntiga namn till arena, som någon uttryckte det härförleden.
 
Efter två fina vinster och noll insläppa mål på The Valley ska manskapet alltså försöka sig på en vinst utan att släppa in mål även på bortaplan. Det har visat sig väldigt svårt under säsongen och risken är överhängande att det blir pannkaka av allt.  Alla vet att bortaformen har varit katastrofal och det har faktiskt bara skrapats ihop ynka 15 av 54 möjliga poäng (4 vinster, 3 oavgjorda, 11 försluter). Senaste vinsten på bortaplan var mot Portsmouth den 31 januari.
 
Det som talar för ett gott resultat är formen och att flera nyckelspelare är tillbaka. Till exempel så är anfallsparet Conor och Jayden tillbaka och oerhört viktiga för laget, vilket alla resultat hittills har visat. Med en veckas vila så finns det inga nya skador att rapportera (Inniss and Aneke är fortsatt borta) och Jake Forster-Caskey, Jason Pearce och Corey Blackett-Taylor kommer kanske inte starta men alla tre är fria från sina skador och kommer troligtvis följa med norröver. Blackett-Taylor blev ju utbytt på grund av skada senast men han har tydligen repat sig väl – skönt det!
 
Motståndet då? Ja Doncaster spelar för överlevnad i League One och kommer göra allt för att vinna. Det kan innebära att man väljer att anfalla hejdlöst, vilket kan öppna upp för kontringsmål. Gary McSheffrey, tränare i Doncaster, säger inför matchen att veckans träning har varit kanon, att alla är glada och atmosfären i laget är bra och att man har jobbat mycket med att skapa en vinnarmentalitet. McSheffrey säger vidare att det kommer bli en tuff match men att han tror sig ha några sätt att tvåla till oss - vilka ess han har får vi veta imorgon. McSheffrey ger också Johnnie Jackson beröm för sin kapacitet som tränare.
 
Både Johnnie Jackson och Gary McSheffrey är överens om att det kommer bli en tuff match, frågan är hur tuff och om den kommer bli sevärd. För Charltons del så jag tror att ett oavgjort resultat kan ses som en vinst. Doncaster har inte råd att bara få med sig en poäng, men för Charlton, givet bortaformen, så är en poäng en bra början. Med det sagt så vill jag absolut in se några försök till att backa hem och bara försvara och spela på Doncasters desperation.
 
Oavsett resultat i morgon så finns det något att glädjas åt – det är mer eller mindre praktiskt omöjligt för Charlton att åka ner till League Two. Ska man försöka ta med sig någon extra positivt till nästa säsong så är det att ha flest matcher på hemmaplan med noll insläppa mål. Just nu, till allas stora förvåning, har nämligen Charlton det med hela 10 nollar på hemmaplan (varav 8 är vinster). Återstående hemmamatcher är mot Lincoln, Morecambe och Shrewsbury, vilka just nu är placerade under Charlton i tabellen (Shrewsbury är dock hack i häl). Kan vi få 13 nollor hemma? En psykologiskt viktig detalj inför nästa säsong – The Valley är verkligen en speciell plats. 
 
Idag, fredag 25 mars, är det också exakt två år sedan Charltonsupportern Seb Lewis gick bort, blott 38 år gammal. Coronaviruset svepte in över England och Seb blev inlagd på akuten. Med redan en jobbigare version av astma så gick han bort efter nästan en vecka. Seb var inte vilken supporter som helt utan han var, och kommer troligtvis alltid att vara, Charltons mest hängiva supporter. Seb hade nämligen sett Charlton i hela 1076 matcher i rad sedan 1998. Matchen mot Hull skulle bli hans 1077 match, men dit kom han tyvärr aldrig. Vila i frid.
 
Det finns ett fint reportage här för den som vill läsa:
https://www.cafc.co.uk/news/view/6156aec844a04/celebrating-the-life-of-seb-lewis

COYR
 
OBS! Glöm inte att anmäla er till måndagens (28 mars) Q&A med Conor Washington och Megan Wynne. Alla har fått mejl från ordf. om detta. OBS!

Trolig laguppställning

MacGillivray 

Clare
Lavelle
Purrington 

Matthews 
Gilbey 
Dobson
Fraser 
Jaiyesimi 

Washington 
Stockley

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-03-25, 17:30