Inför matchen Charlton - Sunderland

League One: The Valley, Lör 5/3 kl. 16:00

Det är hög tid för en vinst, nu när Sunderland står för motståndet!

Efter exakt en månads ligaspel utan några poäng så är det dags att överraska topplaget Sunderland AFC som kommer till The Valley på lördag. En helt usel månad med fem raka förluster och tyvärr en lika dålig statistik som året 2020, då vårt Charlton degraderades till League One. Men, mot motståndet från norr så finns det trots allt lite positiv statistik att luta sig mot. Playoff-vinsten på Wembley 2019 glömmer man inte och faktiskt så tog Charlton alla poängen i höstas då Stockley målade på Stadium of Light. Med en ny manager i Alex Neil så fick gästerna med sig en klar seger senast i toppmötet med Wigan. Detta trots ett mindre bollinnehav och sämre passningsprecision än sina motståndare.

”The Black Cats” siktar åter mot The Championship. I laget finns den målfarlige, med sina 22 baljor i årets liga, skotten Ross Steward, vilken senast gjorde två mål, båda dock från straffpunkten. På mittfältet härjar Alex Pritchard med meriter från U-landslagspel för England liksom Manchester City-lånet Callum Doyle. I laget finns också Dan Neil, en egen produkt som varit på gång såväl till Burnley som till Aston Villa men har trots dessa locktoner valt att stanna i moderklubben. Kanske vi också få se den snart 40-årige veteranen Jermain Defoe åter på ”mammas gata”. Defoe började sin bana som 14-åring i Charlton för att i olika klubbar och med 57 A-landskamper i bagaget ansluta till Sunderland i januari i år.

För Charltons del så har det som bekant gått troll i spelet och det verkar instabilt på mer eller mindre alla fronter. Kanske dags att testa med en fyrbackslinje? JJ & Co har mycket att fundera på och framför allt så måste man per omgående försöka hitta någon form av eget spel. Senast, om man nu bortser från de första fem minuterna, så fanns det ändå vissa tendenser till förbättring. Hemspelen till egen målvakt blev färre vilket får anses som positivt men det egna bollinnehavet är alldeles för kort. Man hinner inte bygga upp några anfall för press i motståndarförsvaret och skotten och målchanserna har helt lyst med sin frånvaro. Visst, listan på skadade spelare är lång och kanske nu också Matthews tyvärr ingår i den skaran. Stockley och Fraser började som bekant på bänken på Hillsborough men är nu förhoppningsvis med från start. Sen får vi hoppas att någon mer etablerad forward är tillbaka. Skall vi möjligen tro att det blir Aneke? Burstow har man inte sett så mycket från på sistone, så jag tror nog att han mår bäst av lite vila.

Överraskningarnas tid är inte förbi. Jag tror att Charlton helt plötsligt fixar en uddamålsvinst. Varför inte en repris på resultatet från Wembley. Stockley är tillbaka. Han nickar in segermålet!  

Trolig laguppställning

McGillivray

Gunter
Lavelle
Inniss
Fawemo

Fraser
Dobson
Lee
Castillo

Stockley
Aneke

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-03-02, 23:00