Inför matchen Charlton - Oxford United

League One: The Valley, Lör 19/2 kl. 16:00

Laget från "de drömmande spirornas stad" åker österut till "the Big Smoke". 

På lördag eftermiddag fortsätter ligaspelet med hemmamatch då det blir att välkomna Oxford United till The Valley. Det blir två lag med två förluster vardera på kontot i sina senaste matcher. Gästerna senast med hemmaförlust mot Bolton 2-3, vilken var deras första på Kassam Stadium i år. Laget har annars gått bra i årets League One och man är för närvarande på plats sju i tabellen med häng på en hägrande kvalplats. För Charltons del så ser det betydligt mörkare ut. Den andra uddamålsförlusten på raken inkasserades som bekant senast och ser man till hur det sett ut på planen på sistone, så finns det en hel del övrigt att önska. På tal om förluster, 2-1, så var det just så matchen i augusti slutade, då man möttes i Oxford.
 
Gästerna, med Charltonbekantingen Karl Robinson som tränare har som sagt gjort en bra prestation så här långt. Man förfogar bl.a över hemmasonen Matty Taylor som gjort 14 mål på sina 30 matcher i ligan. Walesaren Billy Bodin är en annan forward att se upp med. I matchen senast blev han tvåmålsskytt då han först knorrade en frispark i krysset för att sedan från distans vackert pricka in bollen otagbart för målvakten. Två spelare alltså som hemmaförsvaret särskilt måste se upp med. På tal om fasta situationer och Oxford United så måste man nämna mittfältaren Cameron Brannagan. Denne Brannagan startade sin bana i Liverpools ungdomsakademi. Han gjorde också några matcher i såväl PL som i FA-cupen för att lämna 2018 för just Oxford United. Den 29 januari i år blev han historisk som den förste spelaren i League Ones 138-åriga historia, då han stod för fyra mål i en och samma match. Det var i bortamötet med Gillingham och det som är historiskt är att alla fyra målen var straffmål! Till lördagens match så är också Cardiff-lånet Ciaron Brown tillbaka efter skada.  

Charltons insatser på sistone har inte varit till någon glädje för oss nu hårt prövade Addicks-supportrar. Det såg illa ut med några undantag i matchens första halvlek senast. Vårt försvar darrade betänkligt med klumpiga ingripanden och ett mittfältsspel som saknade konstruktivitet där det mesta gick på chans. Det blir alltför ofta onödiga bolltapp som skapar lägen för motståndarna medan understödet för våra forwards framåt och därmed också målchanserna mest lyser med sin frånvaro.

Visst det är tufft just nu då flera spelare inte är tillgängliga. Men, de som nu får chansen måste ta den och verkligen visa att man vill vara med och kriga om en startplats också då vi har full trupp. Förmodligen så är Stockley, Aneke och Fraser borta från startuppställningen ännu ett tag. Tyvärr också tveksamt att vi trots allt kan få med Washington som med sina löpningar kan skapa lägen för ungdomarna i frontlinjen. Johnnie Jackson & Co är försiktigt positiva inför lördagens match. Det måste vi också vara även om kampen om en kvalplats ser ut att vara väldigt långt borta.

Come on Charlton!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Iniss
Fawemo

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Morgan
Lee

Burstow
Kanu

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-02-16, 16:00