Inför matchen Charlton - Morecambe

League One: The Valley, fre 15 apr kl 16:00

Charlton tar emot bottenlaget Morecambe på The Valley under långfredagen. Hemmalaget har sitt på det torra medan gästerna behöver ta poäng. 

Den blytunga segern i Rotherham innebar att Charlton till slut säkrat spel i League One även nästa år, med fyra omgångar kvar att spela. Johnnie Jackson säger att målet såklart är att ta full pott, men man kan väl misstänka att startelvan, eller åtminstone truppen, blir lite mer experimentell nu när det inte finns något annat än äran att spela för. Exempelvis kan Miles Leaburn (!) eller Nazir Bakrin få chansen mot Morecambe.

Motståndet ja. En lång bortaresa för ett lag som kämpar för att hålla sig ovanför strecket. Just nu är de på rätt sida, men endast på grund av målskillnad. De har gjort fler mål än Charlton, men samtidigt också släppt in flest mål av alla lag i hela ligan. Det skulle alltså kunna borga för en målfest i eftermiddag när långfredagsfotbollen kickar igång, med ett motiverat lag och ett avslappnat. Morecambes prekära läge beror väl på ett flertal saker, varav en orsak skulle kunna vara att lagkaptenen Sam Lavelle anslöt till Charlton i somras. Försvararen kommer dock som bekant inte vara på plan i matchen mot sina gamla vänner efter axelskadan han ådrog sig mot Wimbledon.

Om nykomlingarna i ligan faktiskt klarar sig kvar kan poängen de norpade mot Charlton i november spela stor roll, liksom resultatet av dagens match. Hur det går blir vi snart varse. Personligen hoppas jag såklart på seger för våra rödklädda hjältar, men att Jackson i mesta möjliga mån undviker att använda lånespelare.

 

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Famewo

Matthews
Dobson
Gilbey
Blackett-Taylor

Forster-Caskey
Stockley
Washington
 

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-04-15, 12:00