Inför matchen Charlton - MK Dons

League One: The Valley, Tis 22 Feb kl 20:45

Vem kan segla förutan vind, vem kan ro utan åror? JJ befinner sig ute på mycket djupt vatten med en trupp som är kraftigt desarmerad och uppenbarligen desillusionerad och ikväll ställs emot MK Dons som har rakt motsatt formkurva än vårt kuvade manskap. Efter utskåpningen mot Oxford är det inte mycket som talar för Charlton, dags för plan B?

Frågan är vad som händer hos Charlton. För drygt ett år sedan var vi på randen till konkurs men räddades för andra gången i historien av gong-gongen. När allt äntligen var på väg i rätt riktning fick vi en manager mest troligt gick på lyckopiller för det fanns inga motgångar i världen som kunde få honom på annat än lyckligt humör, om man åkte på stordäng så gladdes man morgonen åt att fåglarna kvittrade. JJ kom in som tillförordnad och allt pekade plötsligt bara uppåt ända tills han fick ett riktigt kontrakt, då ville merparten av spelarna plötsligt inte vara med längre. Det är både pinsamt och skrämmande att se spelare som tjänar mer än vad de flesta av oss bara kan drömma om visar sådant prov på håglöshet och bristande engagemang. Det är mest några av de yngre spelarna som fortfarande visar att de vill bli något, att de tror på att om man bara vänder rätt sida till så går det att ändra på färdriktningen.

Med tanke på det borde nog JJ ta sig en riktig funderare på att mönstra på ett gäng med U23-spelare ikväll, de har visat att de är kapabla att rå på många Premier League-klubbar i sin serie och även om det blev respass för någon vecka sedan sent i FA-cupen så bjöd de på underhållande och konstruktivt spel. Skadeläget har inte förbättrats sedan i lördags men däremot så kommer inte Clare vara tillgänglig för spel efter sitt idiotiska ingripande i lördags. Personligen är det ingen större förlust för han har konstant varit vår svagaste länk i backlinjen så om han bara ersätts med en kille med lite jävlar anamma så kommer det gott kompensera hans osäkerhet med bollen.

En av anledningarna till att mönstra ett relativt oerfaret lag är att det inte är så mycket som talar för att vi har så mycket att hämta i den här matchen. Vi behöver definitivt plocka mer poäng, förmodligen minst tio stycken, men det är inte främst i den här matchen vi skall plocka dem. Om vi gör det så är det toppen men vi möter ett MK Dons som är i mycket god form. Bara en förlust på de tio senaste omgångarna och en månad sedan den förra förlusten. Det enda som talar för Charlton är att de sällan vinner med mer än ett mål och spelar många matcher oavgjort. Men hur skall vi mäkta med det kanske ni undrar, backlinjen läcker ju som ett såll!

Till att börja med måste JJ skrota sin trebackslinje. Om det är meningen att det skall vara en trebackslinje med wing-backs så verkar det som om The Wings har åkt på turné, de har i alla fall inte märkts av på matcherna. Sedan måste det bli ett slut på handbollsrullningarna över plan och hemspel till målvakten när vi har bollen på motståndarnas planhalva. Bättre rörlighet på innermittfältet så finns det utrymme för genombrott, det syntes tydligt mot Oxford där vi dominerade den inledande kvarten men när inlägget kommer är det alldeles för få spelare som fyller på.  Antingen så ställer vi upp med en klassiskt 4-4-2 eller en mer defensiv 4-5-1 för att så längt som möjligt försöka hålla nollan bakåt. Det får se hur tråkigt och defensivt ut som helst men om laget fortsätter att helt tappa huvudet så fort de får ett mål i baken så kanske humöret och inställningen kan förbättras om de lyckas hålla nollan lite längre?

Det är inte lätt att segla utan vind eller att ro utan åror men Charlton är för närvarande ett fartyg utan kapten och styråra där manskapet har glömt att driva luckorna i skrovet med tågvirke. Men om man spottar i nävarna och ger sig fan på att "nu gör vi det här tillsammans, en för alla - alla för en" så kanske vi slipper att fälla ytterligare en tår. Våga vinn!!!!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Inniss 
Lavelle
Fawemo

Dobson
Gilbey
Fraser
Morgan
Campbell

Burstow

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-02-22, 00:10