Inför matchen Charlton - Lincoln

League One: The Valley, lör 2/4 kl. 16:00

Plötsligt går Charlton från klarhet till klarhet. Med seger hemma mot Lincoln kan kontraktet vara säkrat.

Det är ett lag med nyfunnet självförtroende som tar emot Lincoln City på The Valley nu på lördag. Den dystra statistiken som bröts mot Gillingham ser nu betydligt bättre ut efter tre raka segrar, inte minst på bortaplan mot Doncaster senast. Dessutom ådrog sig ingen någon skada, så slutet av säsongen har bra förutsättningar att bli positivt. Många av lagen vi möter kommer att vara desperata, men har inte någon vidare resultatrad på sistone.

Ett av lagen under oss är Lincoln, som med nio poäng ner till Wimbledon behöver ta betydligt fler poäng för att säkra kontraktet. De har blandat och gett lite på senaste tiden, med oavgjort mot Sunderland som det kanske mest imponerande resultatet. Farligast i deras relativt ofarliga lag är Anthony Scully och John Marquis, på åtta respektive fem mål vardera. De vann med 2-1 senast lagen möttes, men min gissning är att rollerna blir ombytta den här gången.

Redan på lördag kan fortsatt spel i League One bekräftas. Med 16 poäng till nedflyttningsplats och 21 poäng kvar att spela om ser det ut som följer: Om Charlton tar tre poäng, Wimbledon åker på stryk mot playoff-försvarande Sheffield Wednesday och Morecambe inte vinner mot Burton är saken biff. Överlag ser ju kontraktet i princip ut att vara säkrat. Uppåt är det alltså sämre. Där är dörren till playoff i allt utom en väldigt optimistisk teori helt stängd, men det visste väl alla redan.

På skadefronten börjar det se bättre och bättre ut, lagom till semestern. Jake Forster-Caskey har visat att han håller för spel i U23-laget, så kanske kan det bli ett inhopp från bänken för den förlorade sonen? I övrigt tror jag att startelvan kommer att påminna mycket om den som vann mot Doncaster i veckan.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Lavelle
Purrington

Matthews
Gilbey
Dobson
Fraser
Blackett-Taylor

Stockley
Washington

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-04-01, 11:44