Inför matchen Charlton - Gillingham

League One: The Valley, tis 15 mars kl 20:45

Charltons resultatrad talar för sig själv. Det lär bli en tuff match mot Gillingham.

En poäng på de senaste fem matcherna är allt som Johnnie Jackson och hans omotiverade gäng förmått. Positionen i serien ser allt sämre ut och på tisdagskvällen går ännu en så kallad sexpoängsmatch av stapeln, när våra Addicks (17:e plats) tar emot 21:e placerade Gillingham i "The A2 Derby".

Att ett lag har en arena som är uppkallad efter byggnadsställningar (The Scaffolding Stadium) borde antyda att de är en munsbit, men Gillingham har spottat upp sig från tidigare bottenform och tagit hela sju poäng på sina senaste fem matcher. De två lagen de vunnit mot ligger också nere i bottensörjan och skvalpar, så det kan helt klart bli en utmaning. 

Neil Harris, känd från Millwall, är manager för Gillingham och lär se fram emot en chans att tvåla till Charlton. Med idel tuffa matcher framför sig i sluttampen av säsongen kommer hans mannar säkert vara på tårna. Något man kan hoppas att även Charltonkillarna ska vara, men inget man ska satsa alla sina pengar på. Jackson måste hitta en formel eller bara en spelare som kan leda de andra på planen och få dem att exempelvis göra mål eller kämpa för att undvika insläppta sådana. Sånt som gör att man har chans på poäng i matcher.

Något att definitivt se fram emot för de som har tillgång till Charlton TV är i alla fall att kolla på upptakten till matchen, då Martin Pringle kommer att delta.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Lavelle
Famewo

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Fraser
Purrington

Washington
Stockley

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2022-03-14, 23:47