Inför matchen Charlton - Fleetwood

League One: The Valley, Lör 22 Jan kl 16:00

Efter två uddamålsförluster och en oavgjord så jagar Charlton sin första ligaseger för året och den borde kunna komma hemma mot Fleetwood. Receptet för framgång är liksom tidigare, snabbare spel och bättre effektivitet i avsluten.

Inför förra matchen kom Aneke in dagen innan och gick rakt in i truppen. Idag fick vi en förstärkning i form av ett lån från Chelsea, den 22-årige vänsterbacken Juan Castillo. Hans styrka, förutom en imponerande kroppshydda, skall vara hans snabbhet och det är ju något som saknats i stor utsträckning. Det vi främst behövde var enligt mig en högerback men det är möjligt att t.ex. Fawemo kan byta från vänster till höger i den 3-backslinje som varit säsongens baslinje. Juan har än så länge inte spelat för Chelsea utan varit utlånad till Ajax, den Haag och Birmingham och har tidigare gjort en rad ungdomslandskamper för Nederländerna.

På skadelistan hittar vi fortfarande Stockley, Forster-Caskey och Lavelle medan läget kanske är 50/50 för Washington så förutom nyförvärvet Castillo så skall vi nog inte förvänta oss så stora förändringar i startelvan. Möjligen att det kan bli något skifte mellan startelva och bänken jämfört med förra veckans match. Det har inte nämnts någonting om MacGillivray, vare sig att han är skadad eller frisk, så det kanske är möjligt att han är tillbaka. Henderson har gjort många bra ingripanden men också släppt in allt för enkla mål så jag hoppas att MacGillivray är tillbaka.

Aneke gjorde en stor skillnad och lyckades till slut få in kvitteringen i slutsekunderna men han måste få betydligt bättre uppbackning och resten av laget måste prestera bättre. Inte en enda hörna resulterade i ett avslut på mål. Dels för att bollen aldrig damp ner i närhet av målet och dels för att det mestadels var allt för få i närheten. Det offensiva passningsspelet måste gå snabbare och de måste börja använda den centrala delen av planen för att skapa ytor och för att det skall bli mer chanser. Det är allt för enkelt för alla lag att trycka ut anfallen på kanterna och hålla kvar bollen där. Charlton har haft övertag i bollinnehav i samtliga tre sista matcher men ineffektiviteten har lett till att det inte ger någon bra prägel av hur matchen har sett ut.

Gästande Fleetwood har kämpat på i botten mest hela säsongen och ligger just nu två placeringar ovanför nedflyttningssträcket men samtidigt bara två poäng efter Charlton så det är tätt mellan 15:e och 19:e plats. Fleetwood kallas populärt för "The Cod Army" så när de nu tar sig an Addicks på The Valley så känns det som om det inte kan bli annat än en "Fishy performance". Hoppas att veckan som har gått har lett till att Aneke har blivit samspelt med Burstow. I så fall borde det vara tillräckligt för seger men jag tror det blir en uddamålsseger, 1-0 eller 2-1. Fleetwood skall dock inte underskattas och likt Charlton gjorde de mål i 95 minuten senast men i deras fall ledde det till seger mot Rotherham!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Fawemo
Inniss
Castillo

Jaiyesimi 
Lee
Gilbey
Morgan
Purrington

Burstow
Aneke

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-01-21, 16:48