Inför matchen Charlton - Cambridge United

League One: The Valley, Lördag 11/12 kl. 16:00

På lördag eftermiddag fortsätter ligaspelet med hemmamatch då det blir att välkomna Cambridge United till The Valley. Det blir ett riktigt mittenmöte mellan två lag på samma poäng, ett 14:e placerat hemmalag mot laget på tabellens femtonde plats.

Gästerna, som är nykomlingar i årets serie, uppflyttade efter sju säsonger i League Two, kommer till SE 7 med en storseger i bagaget. På tisdagskvällen tvålade man nämligen till Cheltenham Town med hela 5-0 och detta dessutom på bortaplan. Ser man till bollinnehav, passningsprecision och hörnstatistik i den matchen så speglar absolut inte det resultatet hur det såg ut på planen. Första halvlek var inte övertygande från bortalaget men som den omtyckte och respekterade bossen Mark Bonner uttryckte, att göra mål är som bekant vad fotboll går ut på och med en riktigt bra andra halva och dessutom med bud på ytterligare mål, så lyckades man ju onekligen med det. Segern var säkert extra välkommen för Cambridge. Senast man vann i ligaspelet var faktiskt den 2 november då man, också på bortaplan, slog Morecambe med 2-0.

Laget innehåller bl.a den bulgariske keepern och Charlton-bekantingen Dimitir Mitov. En målvakt med tre års träning på Sparrows Lane och som lämnade på fri transfer 2017. Efter en axelskada i januari så verkar han numera vara förstavalet på målvaktssidan. Han har också kontrakterats för ytterligare två år. Högersidan med den från Bristol Rovers värvade wing-backen George Williams och yttermittfältaren Sam Smith är starka kort liksom lånet från Brighton, Jensen Wier. Framåt så har man en egen Jayden Stockley i Joe Ironside, son till den legendariske Scarborough-målvakten Ian Ironside, som med sitt hattrick senast, på 25 minuter stängde matchen. Nu gäller det för Addicks-försvaret att stänga löpvägarna för denne nummer tio med elva mål hittills i League One.

Charltons starka insats på tisdagskvällen inför en entusiastisk hemmapublik var verkligen härlig att beskåda. Fart och fläkt, målchanser i parti och minut, hårt jobb och tre nya poäng. Det ser bättre och bättre ut och marschen mot toppen har börjat, eller? Absolut så är det en bra chans till ytterligare tre pinnar mot roddlaget. En Stockley i form, kreatören Alex Gilbey och så min egen nye favorit Diallang Jaiyesimi kommer att se till att det blir en ny seger. Laget ser bra ut över hela linjen, så det finns väl egentligen inget som talar emot. Mitt tips blir 3-0! Washington, Stockley och Purrington kommer med i målprotokollet och laget får samma startuppställning som senast.

Vi ändrar väl inte på ett vinnande lag?

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Fawemo

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Lee
Purrington

Stockley
Washington

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-12-09, 09:00