Inför matchen Charlton - Bolton

League One: The Valley, Tis 28 Sep kl 20:45

Charltons form är på topp, har inte varit bättre den här säsongen. Skall de gå från att vara obesegrad två matcher i rad till tre? Motståndet är ungefär av samma kaliber som i lördags så gudarna lägger sitt odds på hemmalaget. Sedan är German Addicks på plats för tredje gången den här säsongen och Charlton har inte förlorat en enda så vi tror väl på tredje gången gillt där med?

Charlton har spelat väl i en av två halvlekar i sina två senaste matcher där båda har slutat oavgjort, först borta mot Gillingham och senast hemma mot Portsmouth. För att det skall räcka till seger så krävs det lite mer och för det kan de behöva hjälp av sin manager, dvs att han inte stuvar om allt för mycket i laguppställningen mellan matcherna och inte ändrar formationen för mycket. Segrar grundas alltid av en stark defensiv och utifrån vad Charlton har presterat hittills så finns det inget, inget, som talar för en trebackslinje. Laget måste hitta stabilitet och då ser jag hellre en ensam forward på topp med två yttermittfältare som fyller på offensivt.

Spelet har hittills alltså bara varit godkänt i en av två halvlekar men om Adkins inte stoppat i sig för mycket dopaminer som gör honom glad som en Duracellkanin så kanske att vi får se en laguppställning i stil med den som avslutade mot Portsmouth, det skulle göra mig betydligt lugnare i alla fall.

Bolton är ett lag som vi mött ofta, de har mer eller mindre följt med oss genom ligasystemen efter att båda lagen trillade ur Premier League. Sju av elva matcher har slutat oavgjort, en med förlust och tre segrar. Jag minns med glädje när jag var på plats påsken 2013 där Charlton låg under med 2-0 efter tjugo minuter. Möjligt inte den ende men jag var i klar minoritet bland dem som fortfarande trodde på Charlton då. Reduceringen kom redan fem minuter senare (Johnnie Jackson) och sedan med en kvart spelad av andra halvlek så vände Charlton på tre minuter och spiken i kistan sattes av Kermorgant på straff. Oj så vi saknar den typen av forward idag!

Bolton ligger i mitten av tabellen på samma poäng som Portsmouth men har två raka förluster med sig i bagaget, borta mot Sunderland och hemma mot Rotherham, så om man kan snacka om formkurva på bara två matcher så pekar den brant nedåt för Bolton medan den är horisontell för Charlton.

Boltons manager Ian Evatt försöker lägga över favoritskapet på Charlton genom att tala sig varm om Charltons dito Adkins. Han är helt övertygad om att Adkins är rätt man för uppdraget att vända skutan för Charlton. Det är klart att han är det, de är ju kolleger och han har betalt för att säga det :)

Kvällens omgång är den tionde för säsongen och det vore väl på sin plats med seger nummer 2? I så fall skulle snittpoängen stiga raskt från 0,6 till 0,9, nästan en hel poäng per omgång! Om Charltons backlinje lyckas hålls styr på Boltons långa inlägg (både låga och höga) så kan väl Davison och Blacket-Taylor fixa till siffrorna där framme? 2-0? Ja tack!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Lavelle
Pearce
Souaré

Clare
Watson
Gilbey
Lee

Davison
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-09-28, 20:00