Inför matchen Charlton - Aston Villa U21

JFL Trophy: The Valley , Tis 30 nov kl 21:00

Gruppspelet är över och nu blir det direktutslagning. 16-delsfinal i den publikt rätt ointressanta cupen där lag från de lägre divisionerna möts med ytterligare krydda från ungdomslag från i första hand Premier League. Charlton har lottats mot ett av de få U21lag som levererat. 

De flesta av PL-lagens ungdomslag har inte gått vidare från gruppspelet men Aston Villa U21 är ett undantag. Tre raka gruppspelsvinster mot ligakollegor till Charlton: MK Dons, Wycombe och Burton - och med målskillnaden 11-5. Charlton slutade två i sin cupgrupp bakom Leyton Orient efter att ha förlorat med 1-0 på bortaplan mot League Two-laget i sista gruppspelsmatchen. Men man ska nog inte dra för stora jämföresler mellan ligaspel och denna cup.

Lagen ser i de flesta fall mångt och mycket trophycupen som en möjlighet att ge bänknötande och nyrehabiliterade spelare matchträning inför viktigare uppgifter i ligan. Reglerna stipulerar dock att startelvan ska innehålla minst fyra ordinarie utespelare från senaste match/er. Bland annat. Reglerna för uttag av spelare är omfattande. Självfallet är det för att ge matcherna någon form av dignitet och intresse mer än att vara en träningsmatch.  

Nåväl. Det verkar alltså som Villas U21grabbar tycker detta är en kanonturnering, och de blir kanske en svår nöt för Charlton. Nu tycks Jacko få läge att ge vår nyligen avstängde striker Stockley ett lämpligt antal minuter i denna match -  för att komma i form till nästa ligamatch. En spelsugen Jayden är ett hot mot alla lag. Men i övrigt är det ju svårt att sia om vilka som får chansen i morgon kväll. Kan inte lova, men k a n s k e kommer det ut någon sorts prematchinfo från cafc officiellt på matchdan? 

Omöjlig match att tippa resultatet i. Vi får se helt enkelt :) Hoppas inte Stockley drar på sig skada. Det är vad jag kan säga. 

Trolig laguppställning

Henderson
 

Gunter
Purrington
Famewo
Souare

Blackett-Taylor
Morgan
Clare
Kirk

Leko
Stockley

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-11-29