Inför matchen Charlton - AFC Wimbledon

Ligacupen: The Valley , Tis 10/8 kl 2045

Det blir andra matchen på TheValley på fyra fyra dagar då AFC Wimbledon gästar för match i Carabao cup/ligacupens första omgång.

Charlton startade ligaspelet i lördags med att spela 0-0 hemma mot Sheffield W där man defensivt gjorde en bra match, men där det offensivt fanns ganska mycket mer att önska. För gästande AFC Wimbledon började säsongen med en ganska öväntad seger borta mot Doncaster med uddamålet 1-2, så matchen i kväll kan nog bli en tuff nöt att knäcka för hemmalaget.

Frågan är lite hur Neil Adkins kommer att formera laget i kväll efter att dels ha spelat match i lördags och sedan kommer det en ny ligamatch kommande lördag, hur viktigt tycker han att ligacupen är denna säsongen?

Som alla vet har vi just nu en lövtunn trupp, där jag tycker att det behöver komma in 5-6 spelare innan transferfönstret stänger, för annars kommer inte Charlton att bli något topplag denna säsong. Visst är startelvan vi hade i lördags ganska bra, men tittar man på bänken ser det det mycket tunt ut då vi hittade Jason Perace och Ben Watson där tillsammans med ett gäng U 23 spelare som visserligen är lovande, men kanske inte håller i långa loppet i Leauge 1.

Jag tror att Adkins spelar ett ungt lag i kväll och riskerar då att åka ut direkt i cupen igen, men det måste ju vara bättre att fokusera på ligan nu och hålla våra spelare matchdugliga till kommande ligaomgångar och hoppas på ett par spelare in inom de närmaste.

På skadelistan hittar vi Jake-Forster Caskey, Ben Purrington och Alex Gilbey, men förhoppningsvis kan i alla fall Ronnie Schwartz komma till spel för det är en sprelare vi skulle behöva ha i gång efter en undermålig debutsäsong.

I kväll får vi se hur coachteamet resonerar och jag tippar vinst med 1-0 efter mål av Josh Davison.

COYA !
 

Trolig laguppställning

Harness

Matthews
Barker
Pearce
Gunther



Powell
Watson
Morgan
Henry

Davison
Schwartz
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2021-08-10 kl 1200