Inför matchen AFC Wimbledon - Charlton

League One: Plough Lane, tisdag 5/4 kl. 20:45

Helgens förlust mot Lincoln var tung och effektiviteten i avsluten visade sig från sin sämsta sida. Men nu är det ny vecka med nya möjligheter. Charlton åker en kort tur till sydvästra London för att klämma åt förlustbenägna AFC Wimbledon.

Charlton skapade som bekant flera chanser att näta mot Lincoln men var oerhört dåliga i avsluten och det blev en tung förlust. Försvaret var ljummet och visset och visade inte sig alls så resolut som föregående tre matcher.  Gilbey fick hjärnsläpp och drog på sig två helt meningslösa gula kort och kommer således missa matchen mot Wimbledon. Utöver det så är det inga nya namn på skadelistan. Något som är positivt är dock att ”vår” man på mittfältet, Jake Forster-Caskey, kom in efter 65 minuter och fick lite speltid på The Valley. JFC utgör ett fint tillskott på mittfältet och han kan nog ställa till det rejält för Wimbledon.
 
AFC Wimbledon har inte vunnit sedan den 23 november och med antalet chanser Charlton skapade mot Lincoln så ska väl en eller två bollar bara in, om så bara genom flax. Ett orosmoln som dyker upp är att Wimbledon givetvis vill göra allt för att bryta sig ur trenden utan 3-poängare och kämpa sig kvar i League One. I tillägg så har Wimbledon fått en ny tränare, Mark Bowen, som ska leda laget säsongen ut och förhoppningsvis trolla upp AFC på säker mark. Bowen spelade i Charlton 97–99 och var med när laget vann 4–4 matchen mot Sunderland. Som bekant avgjordes ”the best play-off final ever” på straffar och vänsterbacken Bowen slog faktiskt den så svettiga femtestraffen. Bowen säger sig bara ha goda minnen från tiden i Charlton och ser med spänning fram emot morgondagens match på ett, vad det verkar, fullsatt på Plough Lane. Lapp på luckan är aldrig fel.
 
Kan Wimbledon dra nytta av Bowen-effekten och sänka Charlton, eller kan Charlton visa att man kan göra mål? Det återstår att se.

COYR

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Lavelle
Purrington

Matthews
Forster-Caskey
Dobson
Fraser
Blackett-Taylor

Stockley
Washington

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-04-04, 22:30